MOL csapat Jégkorong Blog

Beindultak a csapatok, három bajnokin harminc gól

2011.02.09. 23:58 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A magyar ob I-ben a középszakasz zajlik, annak is eltelt már az egyötöde. Így 12 fordulóval a vége előtt kirajzolódni látszanak az erőviszonyok. A Vasas eddig három meccséből hármat nyert és magabiztosan, hat ponttal vezeti a bajnoki tabellát.

Az idei szezon legtöbb gólt hozó játéknapja volt a keddi a jégkorong OB I-ben. A három összecsapáson összesen harminc gól született. A játéknap legnagyobb verését – ahogy a szezonban már megszokhattuk – az Újpest kapta, amely hiába tudott négyet ütni a Miskolcnak, a jegesmedvék tízzel válaszoltak.

A lila-fehérek az első két harmadot még jól bírták, mindkét játékrészben csak egy góllal maradtak el riválisuktól. A befejező húsz percre azonban elfáradtak, a borsodiak pedig kegyetlenül kihasználták a lehetőségeiket.

A nap rangadóján a Vasas a vártnál könnyebben nyert a Dab Docler ellen. A hazaiak már az első játékrészben kétgólos előnyre tettek szert, amit a középső harmadban növelni tudtak. Az utolsó játékrészben már csak a győzelem aránya volt kérdéses.

A hazaiak sima győzelmében jelentős szerepet játszott, a kiállítások aránya. Amíg a hazaiak mindössze hat percet játszottak emberhátrányban, addig a vendégek összbüntetése 55 perc volt. Ebbe természetesen beleszámít Kiss Ákos 10 perces, illetve Tyler Metcalfe 20 perces büntetése is.

A harmadik meccsen a Fradi hiába vezetett a harmadik harmad közepén már 4-2-re is a Fehérvár ellen, a vendégek egyenlíteni tudtak és a hosszabbítás ötödik percében Nagy Gergő révén a győztes gólt is megszerezték.

Az első három hely ér elődöntőt, a negyedik csak akkor, ha a Fehérvár első csapata bejut az osztrák liga elődöntőjébe. Jelenleg a Vasasnak 12 pontja van, őket a Dunaújváros követi, 9 ponttal. Az FTC-nek 5, a Miskolcnak 4, az Újpestnek és a Volán farmcsapatának 3-3 pontja van.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr892650566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása