MOL csapat Jégkorong Blog

Nagy lépést tett a HSC a bajnoki címért

2011.01.20. 22:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A jégkorong MOL-liga döntőjében a HSC Csíkszereda 3-1 arányban vezet a Dab. Doclerrel szemben és már csak egy győzelemre van a bajnoki címtől. Ehhez nem kell mást tenniük, mint hazai pályán legyőzni az dunaújvárosiakat. Ez persze nem lesz annyira könnyű, ugyanis a Dab.Docler a döntő második mérkőzésén éppen a csíkiak otthonában tudott győzni.

A szurkolók a szezon előtt klubhovatartozástól függetlenül ezt a két csapatot várták a döntőbe, azt azonban a szakemberek sem tudták volna megmondani, kinek a sikerével zárul a finálé.

A döntő kezdete előtt a hazaiak edzője Nagy Béla úgy fogalmazott, azáltal, hogy az újvárosiak offenzív játékot játszanak, több területük adódik majd a támadásra. Ezt épp a dunaújvárosiak elleni döntőbeli győzelmekkor bizonyították be, ahol mindkét győzelmükkor kétszer annyi gólt ütöttek, mint ellenfelük.

A túloldalról J. P. MacCallum a Dab.Docler kanadai edzője attól tartott, az elődöntők sokat kivettek csapatából, de az eddigi meccsek bebizonyították, erre semmi oka nem volt.

A két együttes egyébként is nagyon egyformának tűnik, hiszen a szezonban valamennyi meccsük nagyon szoros volt. Talán épp az eddigi találkozóknak köszönhetően, alaposan ismerik is egymást, így a csatároknak nehezebb átverni a velük szemben álló védőket.

Az alapszakasz eredményei alapján egyébként az újvárosiak tűntek esélyesebbnek, hiszen négyszer nyertek, míg a Csíkszereda rendes játékidőben képtelen volt diadalmaskodni. A döntők előtt a játékvezető küldéssel akadtak gondok, - mert a HSC részéről szerettek volna külföldi bírókat, de eddig egyik csapat sem panaszkodott a játékvezetésre.

A 2006/07-es bajnokság óta rendszeresen játszik a Dunaújváros valamelyik szeredai együttessel. Az elmúlt négy évben a döntő első két meccsét is beleszámítva 24-szer jártak az újvárosiak hivatalos mérkőzésen Csíkszeredában, 15-9-es győzelmi mutató alakult ki az erdélyiek javára.

Amennyiben szombaton este nyer a Csíkszereda, úgy fennállása első győzelmét ünnepelheti a Mol Ligában. Ha azonban az újvárosiak diadalmaskodnak, akkor vasárnap ismét Csíkszeredán kell helytállniuk. Legkésőbb jövő szerdán (26-án), a hetedik meccs után avatnak bajnokot.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr162601317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása