MOL csapat Jégkorong Blog

Játékosnak is fiatal edzővel remekel a Fradi

2010.12.15. 19:36 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Fekti Bálint mindössze 24 éves, de sikerült kivezetnie a Ferencvárost a hónapok óta tartó középszerűségből. A csapat sorra nyeri a meccseit, pedig kinevezésekor még az edző is félt kissé, hiába szerezte edzői képesítését Finnországban

A Ferencváros jégkorongcsapata nagy tervekkel vágott neki az idei szezonnak. Több válogatott játékost is igazoltak és tehetséges, már külföldön is tapasztalatot szerző fiatalt építettek a csapatba.

 

Ennek ellenére a várt eredmények elmaradtak, a klubvezetés a játékosokat is megbüntette, miközben és az alapszakasz során már két edzőt is „elfogyasztottak” a zöld-fehérek. Volt magyar és külföldi is, egyben azonban azonosak voltak, mindketten már jelentős edzői tapasztalatokkal rendelkeztek.

 

Ezek után meglepő, hogy a Fradi a legjobb teljesítményét egy 24 esztendős, eddig csak a tartalékoknál számításba vett szakemberrel nyújtja. Fekti Bálint kinevezése óta sorra nyeri meccseit a csapat.

 

Annak tudatában azonban nem meglepő Fekti sikere, hogy ő az első magyar jégkorongedző, aki a világhírű vierumaki egyetemen szerzett edzői képesítést.

 

A sokak szerint még játékosnak is fiatal szakember úgy véli, könnyű dolga volt, mert amikor a csapathoz került, a játékosok edző nélkül maguk edzettek, és kiváló csapatszellem volt köztük. Az egymásért történő küzdelmet pedig sikerült továbbvinniük, ami jelentősen megkönnyítette az ő munkáját is.

 

Fekti tisztában van vele, hogy azért mert Finnországban szerzett edzői diplomát, még nem számít akkora névnek, mint egy finn edző, ugyanakkor abban is biztos, hogy ő könnyebben megszokja a magyarországi körülményeket, mint egy finn edző tenné.

 

A játékosok először meglepődtek, amikor a fiatal szakembert véglegesítették, de mára már senki nem bánja a vezetők döntését. Úgy vélik mindenkivel megtalálta a hangot, jól kijönnek egymással.

 

Edzései nagyon jók, remekül motiválja a játékosait, jól rakta össze a csapatot és felpörgette őket, ami az eredményeken is látszik. Annak ellenére elfogadják döntéseit, hogy nincs jelentős hokis múltja.

 

Fekti bevallotta, ő is izgult hogyan fogadják a rutinosabb – nálánál idősebb – játékosok, de számára is roppant kellemes meglepetés volt, hogy feltétel nélkül elfogadták minden döntését.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr582518182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: jégkorong játékosnak is fiatal edzővel remekel a fradi 20101213
süti beállítások módosítása