MOL csapat Jégkorong Blog

A Fradival ismét számolni kell a MOL Ligában

2013.09.22. 10:44 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

fradi.jpgEddig mindössze 22 mérkőzést játszottak le a jégkorong MOL Liga 2013-14-es szezonjából, de már így is több meglepetés született, és ha a csapatok tartják a formájukat, az eddigi legizgalmasabb szezon elé nézünk.

Az egész évad egy hatalmas bombameglepetéssel kezdődött, hiszen a sokak szerint végső győzelemre is legesélyesebbnek tartott, címvédő Dab.Docler simán kikapott az Érsekújvár vendégeként.

Ha ez még nem lett volna elég, a másik tavalyi döntős a HSC Csíkszereda hazai környezetben kapott ki a Brassótól. A Miskolc azonban már a szezon elején sem ismert kegyelmet és hat góllal küldte haza az Újpestet.

A bajnoknál a folytatásban aztán helyre állt a világ rendje, hiszen a dunaújvárosiak azóta – ha nem is a várt fölénnyel, de minden meccsüket megnyerték. Ez egészen a legutóbbi fordulóig igaz volt, amikor is a tavalyi döntő „visszavágóján” hatalmas verést mértek a Csíkszeredára, melynek tíz gólt ütöttek.

Lassan valamennyi együttes kezd magára találni, de a szezon eddigi legkellemesebb meglepetése a Ferencváros, amely az elmúlt években csak megszorongatni tudta riválisait – az Újpest kivételével, melyet többnyire legyőzött -, idén viszont rendkívül szervezett játékkal már több meglepetést is okozott.

A legnagyobb minden bizonnyal a miskolci sikerük, amikor is hátrányból felállva mértek nagy verést a Jegesmedvékre. Mondhatni a találkozó egy perc alatt eldőlt, hiszen a 44. percben 2-1-es Fradi vezetésnél zsinórban három gólt ütöttek a zöld-fehérek, innen pedig már nem volt esélye a miskolciaknak.

Nem véletlenül mondta a találkozó után Dobos Tamás a ferencvárosiak edzője, hogy jó mérkőzést játszottak a Miskolccal, amikor sikerült átvenniük a vezetést, a hazaiak futottak az eredmény után, kinyíltak, ők pedig jól használták ki az adódó lehetőségeket.

Azonban nem ez volt a Fradi egyetlen bravúrja, hiszen a címvédő ellen is partiban voltak és csak egy utolsó percekben kapott üres kapus gól döntötte el végleg a meccset. A másik döntős HSC csak hosszabbításban tudta legyűrni Budaiékat, míg a Brassót a Fradi verte Mestyán hosszabbításban szerzett góljával.

„Véleményem szerint akkor volt a fordulópont, amikor sikerült kivédekeznünk a kettős emberhátrányt. Akkor hittük el, hogy megnyerhetjük a mérkőzést. Ennek ellenére továbbra is javulnunk kell az emberelőnyös játékban. Gratulálok a csapatnak.”- értékelt Dobos Tamás a találkozó után.

Noha a bajnokságot megelőző sajtótájékoztatón az életben maradást tűzték ki maguk elé a zöld-fehérek, úgy tűnik, idén az élcsapatok sem mehetnek ellenük biztosra, és a tőlük szerzett pontok sokat jelenthetnek majd a végelszámolásnál. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr765528072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása