MOL csapat Jégkorong Blog

Ladányi Balázs: Még nem bizonyítottam a MOL Ligában

2013.09.06. 08:15 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

ladanyi_origo.jpgHétfőn elkezdődött a jégkorong MOL Liga sorozata. A szezon első meccsén rögtön megszületett az első meglepetés, hiszen az Érsekújvár 3-1-re legyőzte a címvédő Dab.Doclert. A dunaújvárosiak már augusztus elsejétől jégen vannak és a sok új igazolás mellett a legnagyobb erősítésnek a válogatott Ladányi Balázs számít, aki nyolc év után tért vissza a csapatba.

„Úgy gondolom az a minimum, hogy kihozzam magamból az idei szezonban is a legtöbbet, Ez nem újdonság, hiszen mindenhol ez volt a célom. Külön motiváció, hogy még nem bizonyítottam a MOL Ligában” – mondta idei céljairól a Godó becenévre hallgató 37 esztendős klasszis. (A 2008-ban alapított MOL Liga bevezetése óta csak külföldön, illetve az EBEL-ben szereplő Volánban játszott, így az idei a premierje a sorozatban.)

Ladányi a pályafutását éppen a Dunaferr csapatában kezdte, Kercsó Árpád irányításával, és egészen 2005-ig volt újvárosi játékos. Később megfordult az Újpestben és az Alba Volánban, míg külföldön játszott a francia Briancon és az olasz Bolzano együttesében is.

A felnőtt válogatottban 1995 januárjában mutatkozhatott be és még ugyanebben az évben a C-csoportos vb-re is nevezték. Azóta minden világbajnokságon részt vett, ahol a magyar jégkorong-válogatott elindulhatott.

„Az Újvárossal a cél egyértelműen a címvédés, és bár kevesebb szó esik róla, de legalább ugyanilyen fontosnak tűnik a Kontinentális Kupában való jó szereplés” – mondta az ötszörös magyar bajnok, akit mellesleg kétszer is (2002, 2004) megválasztottak az Év jégkorongozójának.

Ladányi tagja volt annak a válogatottnak, amely 2008-ban Szaporóban kiharcolta az A-csoportos részvételt és egy évvel később a legmagasabb osztályban is bizonyíthatott. Mint elmondta, a válogatottság még most is fontos szerepet játszik az életében.                                                                                                               

„Természetesen továbbra is megpróbálom kiharcolni a szereplést a legjobbak között, de tisztában vagyok vele, egyre nehezebb. Kiemelkedően jó formában kell lenni hozzá, mert egyre több a fiatal tehetség és egyre rutinosabbak” – mondta a válogatott „állandó” 11-ese.

Elmondta, nem tervez hosszabb távra, de még távolinak érzi a visszavonulást, hiszen a jégkorongra tette fel az életét, és még számos célt, illetve motivációt lát maga előtt. Ennek ellenére már gondol néha a hoki utáni életre is, hiszen mindenképp szeretne a jégkorongban maradni.

„Nem tudom még mi lesz, de egyelőre nem tudom magam edzőként elképzelni. Egy edzőnek kívülről sokkal rosszabb, ha valamiért dühös. Ilyenkor bent ütközöm kettőt, vagy odavágok, de a jég mellett tehetetlennek érezném magam” – mondta Ladányi.

Úgy gondolja egy edzőnek a higgadtságot kell sugároznia, ugyanakkor egy szezonban sok múlik a csapaton kívüli dolgokon, így hiába felkészült szakember valaki, a csapat sorsa nem csak rajta múlik.

(Fotó:origo.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr655497490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása