MOL csapat Jégkorong Blog

Megújul a Dab.Docler csarnoka és utánpótlása is

2013.07.26. 19:44 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dab-csiksz.jpgA jégkorong MOL Liga címvédője a Dab.Docler jelentős „átalakuláson” megy keresztül a nyári szünetben. Ez azonban nem a játékoskeretre vonatkozik – bár ott is érkeztek erősítést jelentő játékosok -, hanem a jégpályára, és az utánpótlásképzésre.

A dunaújvárosi jégcsarnokot ugyanis felújítják, és ennek köszönhetően új hűtőrendszert szerelnek be, melynek a vezérlése is teljesen korszerű lesz, a hat csavarkompresszorból egyet felújítanak és a világítást is lecserélik.

A jegkorongblog.hu információi alapján kiderül, a beruházást, amely TAO-s támogatásból valósul meg, a szükséges 30%-os önrészt a Dunaújvárosi Jégkorong Kft. biztosítja, kivitelezését pedig a Hunép-Uniszol szakemberei végzik.

Az elsődleges cél, hogy energiatakarékosabbá tegyék a jégpálya működtetését. Előzetes számítások szerint a korszerűsítés eredményeként éves szinten mintegy 10-12 millió forintot lehet majd az üzemeltetésben megtakarítani.

Az üzemeltető vállalta, hogy augusztus 1-jén jég lesz a dunaújvárosi jégpályán. Ha ez megvalósul, azzal történelmet írnak a debreceni cég munkatársai, hiszen erre a jégcsarnok fennállása óta még egyszer sem volt példa. A felújítás keretében többek között két, minden igényt kielégítő új öltözőt is építenek.

Ugyanakkor a jégpálya felújítása mellett az utánpótlásra is kiemelt figyelmet nyújt a szakvezetés. Ennek köszönhetően a közelmúltban Azari Zsolt, a Dab.Docler elnöke és Szuper Levente, a Vasas jégkorong-szakosztályának elnöke megállapodott, hogy a 2013-14-es szezonban a két klub együttműködik az utánpótlásképzésben.

Azari Zsolt a klub honlapján elmondta, az együttműködés alapja, hogy lehetőség szerint mind a két klub biztosítani tudja saját játékosainak a megfelelő szintű versenyeztetést. Az alapvető cél, hogy a közös munka eredményeképpen mind a két klub magasabb szinten tudja saját játékosait tovább képezni. Ez azt jelenti, hogy azok a dunaújvárosi játékosok, akiknek a korosztályában a klub nem tud csapatot indítani, a Vasas HC csapatában versenyezhetnek a következő szezonban.

A másik oldalról a Vasas kiemelkedő juniorjai lehetőséget kapnak arra, hogy a Dab.Docler felnőtt csapatával együtt készülhessenek, s indulhassanak el a profi felnőtt jégkorongozóvá válás rögös útján. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a fővárosi klub jégkorongozóinak fejlődését is a Stephan Lundh, Jonas Johnson, Randy Smith trió követi majd nyomon, s arra is lehetőséget kapnak a piros-kék ifjak, hogy a kiváló hármas útmutatása alapján dolgozhassanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr165428101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása