MOL csapat Jégkorong Blog

Megvan a hoki-válogatottak pontos világbajnoki programja

2013.06.02. 13:40 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

0000000001Magyar-Brit_hetfo.jpgAz A-csoportos világbanoksággal egy időben az IIHF éves kongresszusán sikerült rögzíteni a legtöbb nemzetközi programot. Megnéztük, a következő szezonban mikor és hol lépnek jégre a különböző korosztályú magyar válogatottak.

A magyar felnőtt férfi válogatott 2013. november 8. és 10. között Magyarországon játszhat az Euro Ice Hockey Challenge tornán az ukrán, lengyel és brit válogatottakkal, majd 2014. február 7–9-ig Lengyelországban játszik egy ötcsapatos tornán az olasz, japán, lengyel és ukrán válogatottal.

A Szöulban megrendezésre kerülő Divízió I-es világbajnokságra 2014. április 20. és 26. között kerül sor. A világranglistán elfoglalt helyezéseknek köszönhetően, nagy valószínűséggel a házigazda Dél-Korea ellen kezd a magyar együttes, míg egy nappal később Ukrajna következhet. A szokásos pihenőnap után a két A csoportból kieső válogatott lesz az ellenfelünk, majd az utolsó mérkőzésen ugyanúgy Japánnal zárunk, mint tettük azt idén Budapesten.

Az U20-as válogatott 2013. december 15 és 21. között Magyarországon szerepel, az IIHF Jégkorong U20 világbajnokság Divízió II csoportjában. A helyszínt még később jelölik ki, az ellenfelek azonban már biztosak, legjobb 20 éveseink Horvátországgal, Romániával, Hollandiával, Litvániával és Észtországgal vannak egy csoportban.

Az U18-as válogatottra is hazai világbajnokság vár, ők 2014. április 13 – 19-e között lépnek jégre, hogy hol, arról még később dönt a hazai szövetség. Mindkét vb helyszínének kijelölésére pályázatot ír ki a szövetség és várhatóan június 15-ig eredményt hirdet.

Ez a korosztály az IIHF Jégkorong U18 Világbajnokság Divízió I, B csoportjában Szlovéniával, Japánnal, Ausztriával, Lengyelországgal és Ukrajnával szerepel egy csoportban.

A női felnőtt válogatott válogatottunk Divízió I/B világbajnokságát a lettországi Ventspils rendezi 2014. április 14 – 22. között. A magyar hölgyekre Lettország, Hollandia, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság, Kína, és Kazahsztán vár.

A női U18 ifi válogatott „A” csoportos világbajnokságának helyszíne várhatóan a Téli Universiade korábbi helyszíne, a törökországi Erzurum kétpályás modern komplexuma lesz. Erről azonban csak az IIHF szeptemberi kongresszusán lesz végleges döntés.

Az azonban már biztos, hogy a legmagasabb szinten játszó válogatottunk az Egyesült Államokkal, Svédországgal és Oroszországgal került egy csoportba, míg a másik négyesben Kanada, Finnország, Japán és a Cseh Köztársaság csap össze.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr915340103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása