MOL csapat Jégkorong Blog

Megkezdte útját a címvédés felé a Dab.Docler

2013.03.13. 11:35 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dab-csiksz.jpgTegnap megkezdődött a jégkorong MOL Liga döntője. A négy győzelemig tartó párharcban a címvédő Dab.Docler és a HSC Csíkszereda csap össze. A finálé első mérkőzését hazai pályán a Bikák nyerték, így sikerrel vették a címvédés felé vezető út első akadályát.

A párharc első két meccsére Dunaújvárosban kerül sor, majd kétszer Csíkszeredán mérkőznek a felek. Ha nem dől el négy mérkőzésen az első hely sorsa, onnantól kezdve meccsenként változik a helyszín.

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a két együttes a MOL Liga idei alapszakaszában nyolcszor találkozott egymással, és hiába végzett az alapszakasz során előkelőbb helyen az Újváros, kettejük párharcában a HSC áll jobban. A Csíkszereda valamennyi hazai meccsét megnyerte riválisával szemben, míg az Acélbikák három győzelem mellett egy vereséget is összeszedtek.

Némi gyógyír lehet számukra, hogy a két legnagyobb arányú győzelem – októberben 6-0, illetve januárban 10-2 is az ő nevükhöz fűződik. (A legutolsó meccsükön – melyen 5-2-re nyert a HSC – a Dunaújváros már alapszakasz győztesként lépett jégre. )

A MOL-csoport 2008-ban alakított ki szponzori együttműködést a magyar és a román jégkorongszövetségekkel. Az együttműködés eredményeképpen szerepelnek a két ország első osztályú csapatai MOL Liga néven közös bajnokságban. Ennek keretén belül bonyolítják le a nemzeti bajnokságok alapszakaszát is.

Az idei szezonban szeptember 7-től február 25-ig tartó alapszakaszban négy oda-vissza kört játszottak a csapatok (mindenkinek 48 meccs jutott), és az első négy került a rájátszásba. Az első helyen bejutó csapat (Dab.Docler) ellenfelet választhatott az elődöntőre a további három csapatból.

Az újvárosiak a Miskolcot választották, és mivel a 2012-13-as szezonban nem került külön OB I-es bajnokság kiírásra, az OB I győztese (tehát a Magyar Bajnok) a MOL ligában legjobb helyezést elérő magyarországi csapat lett. Így Galaniszék már magyar bajnokként várhatják a MOL Liga fináléját.

A dunaújvárosiak számára külön cél lehet, hogy sikerükkel ők lennének az első csapat, amelyik megvédi címét a MOL Ligában. Tavaly a Miskolci Jegesmedvéket söpréssel – négy meccs-négy győzelem – verték a döntőben. (A HSC egy éve a harmadik helyen végzett.)

2011-ben az idei évhez hasonlóan Dab.Docler-HSC döntőt rendeztek, és akkor a Csíkszereda 4-1-es összesítéssel – Dunaújvárosban kétszer is nyerve – szerezte meg az elsőséget. Egy évvel korábban négyes döntő keretében dőlt el az elsőség sorsa, akkor a Vasas Budapest Stars szerezte meg az elsőséget, az elődöntőben éppen a Dab.Doclert legyőzve.

A MOL Liga első kiírása csakis Csíkszereda győzelmet hozhatott, hiszen a döntőben a HC Csíkszereda az SC Csíkszeredával mérkőzött és végül a HC söpréssel lett a sorozat első győztese. 

(Fotó:jegekorongblog.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr605132100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása