MOL csapat Jégkorong Blog

Hatalmas siker volt a MOL Őszi Gyermek Jégkorong Fesztiválja

2012.09.27. 15:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

jégkorong semleges.jpgAz elmúlt hétvégén két nap alatt 71 csapat lépett jégre a Jégpalotában, ahol a MOL Őszi Gyermek Jégkorong Fesztiválját rendezték. Ezúttal csak mini és szupermini kategóriában indultak csapatok, azaz csak az U8-as és U10-es gyerekek kergették a pakkot.

Mindenesetre bizakodásra ad okot, hogy ilyen sok együttes tiszteletét tette a rendezvényen, hiszen akárhogy is nézzük, ezek a gyerekek jelentik a magyar jégkorong jövőjét, belőlük nőhetnek ki az évek során az igazi tehetségek.

A fantasztikus küzdeni tudásról tanúbizonyságot tevő gyerekek talán el se tudják képzelni, mekkora szerencséjük van, hiszen elődeikhez képest ők már fedett jégpályákon, profi körülmények között ismerkedhettek meg a jégkoronggal.

Amint arról a hazai szövetség honlapja is beszámolt, a TAO-támogatások miatt sorra épülhetnek a modernebbnél modernebb kiszolgáló létesítmények, ennek köszönhetően egyre több helyen találkozhatnak a fiatalok a jégkoronggal.

Egyre több gyereket vonz a hoki világa, a sportág népszerűségét jelzi, hogy idén először, a MOL Őszi Gyermek Jégkorong Fesztivált már kénytelenek voltak a szervezők két naposra bővíteni.Idén rekordszámú csapat nevezett, 38 mini és 33 szupermini együttes lépett pályára a két nap alatt. A torlódások elkerülése végett ezért külön napot kaptak a kisebbek és a nagyobbak.

Érkeztek az ország minden részéről fiúk és lányok, Budapest mellett Zalaegerszegtől Debrecenig, Szegedtől Győrig jöttek a csapatok. (Külön érdekesség, hogy igen sok lány jött, mai bíztató a jövőre nézve, hiszen ők a női hoki jövőjét jelenthetik.)

Amíg a csapatok egy része a jégen volt, a többieket rengeteg kiegészítő programmal várták. Bohócok, bűvészek, arcfestés, rajzverseny szórakoztatták az éppen pihenő gyerekeket, de számos ügyességi vetélkedőben is kipróbálhatták magukat a játékos kedvűek.

Minden gyerek éremmel és oklevéllel térhetett haza – a medáliákat pedig válogatott játékosok adták át, Csúszka, a kabalafigura segítségével. Így tiszteletét tette a rendezvényen Peterdi Imre, Jánosi Csaba, Hetényi Zoltán, Galanisz Nikandrosz, a gyerekek így szapporói hősökkel, A-csoportot is megjárt játékosokkal, illetve a 2012-es vb legjobb magyarjának választott jégkorongozóval is készíthettek közös képet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr354805846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása