MOL csapat Jégkorong Blog

Kangyal Balázs szövetségi sportigazgató lett

2012.08.04. 13:16 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

kangyal.jpgA Magyar Jégkorong Szövetség július 31-i ülésén következő szezon szempontjából fajsúlyos kérdések kerültek napirendre. Az egyik legfontosabb, hogy Kovács Csaba, a szövetség szakmai alelnökének előterjesztése nyomán új pozíciót  teremtett az elnökség, a jövőben a válogatottak mellett szövetségi sportigazgató dolgozik majd.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint az alelnök előterjesztésében hangsúlyozta, az elmúlt évben sajnos nem volt megfelelő szövetségi ellenőrzés a válogatottak szakmai munkája kapcsán. Nem működött megfelelően a válogatott feladatainak nyomon követése, visszacsatolások küldése és a hibák javítása. A szövetségi struktúrában hiányzó sportigazgatói munkakör létrehozásával állandó felügyeletet és irányítást kaphatnak a válogatott csapatok vezetői.

Az előzetes egyeztetések alapján Kangyal Balázst kérték fel, aki ezt a munkát a 2012/2013-as szezonban az egyesületi munkája mellett végzi, de heti (kiemelt időszakokban napi) rendszerességgel látogatná a korosztályos válogatottak programjait, folyamatosan konzultálna a szakmai stábokkal. Vezetőként felügyelné valamennyi válogatott mellett dolgozó szakember munkáját. 

„Nem a tervek, hanem a feladatok a fontosak. Rengeteg gyerek megfordul a legjobbjaink között, ezért is nagyon fontos, hogy egy koncepció szerint, egy irányba menjen előre mindenki. Éppen ezért szerintem jó döntés született, amikor egy kézbe kerültek az utánpótlás válogatottak, illetve az U20-asokat is kiváló szakember vezeti, aki hazája U17-es válogatottját is edzette korábban” - mondta Kangyal a hazai szövetség honlapján. Hozzátette, az ő szerepköre az lesz, hogy felügyelje a munkát, ellenőrizze, hogy megvalósulnak-e az elvárások.

Kangyal tagja volt a sapporoi világbajnokságon aranyérmet szerző válogatottnak, majd az A-csoportos seregszemle után – amelyen csapatkapitányként vezette jégre a csapatot – bejelentette a válogatottbeli visszavonulását, majd 2011-ben az aktív játékkal is felhagyott.

Összesen 237-szer öltötte magára a címeres mezt, amely a legtöbb a magyar válogatott játékosok között. Hogy mennyit tett a magyar jégkorongért, azt jól mutatja, 2009.január 27.-én ünnepélyes keretek közt visszavonultatták a korábbi Alba Volán-csapatkapitány mezét Székesfehérváron. A 25-ös számmal a jövőben senki nem lép pályára az Alba Volánban.

Ezt követően sportvezetőként vállalt szerepet a honi jégkorongéletben. A MAC szakmai igazgatója lett, illetve az idei, ljubljanai világbajnokságra már a válogatott „team manager”-eként utazott. A jégkorong-szövetség elnökségi döntése nyomán a szeptemberben rajtoló évadban a szövetség sportigazgatói pozícióját is betölti.

(fotó:origo.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr574694742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása