MOL csapat Jégkorong Blog

Átigazolási körkép a MOL Ligából

2012.07.05. 11:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dab-miskolc.jpgPár nappal ezelőtt hivatalossá vált, hogy három ország hét csapata alkotja majd a jégkorong MOL Liga mezőnyét az ősszel rajtoló szezon során. A versenynaptárt egyelőre még nem hozták nyilvánosságra, a játékosok is még pihenőjüket töltik, a csapatoknál egyelőre a vezetőség dolgozik gőzerővel, hiszen minden résztvevő folyamatosan próbálja erősíteni keretét. Átigazolási körkép következik a MOL Liga csapatainak háza tájáról. 

A legfrissebb átigazolási hír, hogy Szőke Attila a Ferencvárosban folytatja pályafutását. A 28 éves jászberényi nevelésű kapus az utóbbi szezonokat az UTE-nél töltötte, most visszatér korábbi csapatához. Eldőlt tehát, hogy az FTC a Racko, Szőke, míg az UTE a Pleszkán, Hajek kapusduóval vág neki a 2012–13-as szezonnak.

A jól erősítő csapatok névsorába tartozik a Brassó együttese, amely megszerezte a Miskolc tavalyi erősségét, Josh Bonart, de ide igazolt többek között a csíkiaktól Petres Tivada és Virág Csanád is. Bonar nagyszerű vétel, hiszen az elmúlt idényben 30 mérkőzésen 20 gólt és 17 gólpasszt jegyzett, azaz 37 ponttal zárt. Az, hogy a brassóiak merész terveket szövögetnek, jól mutatja, hogy megszerezték még a Ferencvárostól Juhamatti Hietamakit is, akinek a neve mellett a legutóbbi bajnokságban 31 mérkőzést követően 23 pont állt.

A kétszeres MOL Liga bajnok Csíkszereda a legutóbbi kiírásban a csalódást keltő elődöntős búcsút követően szintén az erősítés mellett döntött és törekvésüket siker koronázta. A HSC csapatában folytatja ugyanis a pályafutását a Volánt elhagyó Farkas Tamás, míg Salló Alpár a német Krefeld csapatából tért haza és érkezett Milan Varga a Brassótól. Persze Lubomir Hurtaj távozása érzékeny veszteség, ám az átigazolási szezon még tart, érkezhetnek még erősítések.

Mélyen a pénztárcájába nyúlt a Miskolci Jegesmedvék csapata is. A miskolciak a tavalyi "ezüstös" szezont után idén még komolyabb eredményre vágynak és ennek érdekében nagyon komoly igazolásokat eszközöltek. Miskolcra tette át székhelyét Fehérvárról Láda Balázs, a Dunaújvárost hagyta el Hegyi Ádám, a Fradiból jött Wéber Zsolt, míg Kanadából a vezetőedző Tim Kehlerrel együtt érkezik három játékos. Az erősítésnek itt még azonban nincs vége, a miskolciaknak ugyanis sikerült haza csábítaniuk a francia Brianconból Szirányi Bencét is. A távozók listáján Svasznek Bence és Josh Bonar neve olvasható, előbbi visszavonult, utóbbi pedig a Brassóhoz igazolt.

Erősített a tavalyi idény sereghajtója, az Újpest is, amely évről évre, ha lassacskán is, de folyamatosan javul. A fővárosi lila-fehérek ezúttal a Volánból szerződtettek játékosokat, akiknek segítségével talán versenyben lehetnek a középmezőny csapataival.

A MOL Liga eddigi nyári átigazolásai:

ASC Corona Brassó
Érkezett: Josh Bonar (kanadai, Miskolci JJSE), Petres Tivadar (HSC Csíkszereda), Virág Csanád (HSC Csíkszereda), Juhamatti Hietamaki (finn, Ferencváros)
Távozott: Casey Bartzen (kanadai, Lippe-Hockey-Hamm, német-3.), Richard Filip (szlovák, SHK 37 Piestany, szlovák-1.), Milan Varga (szlovák, HSC Csíkszereda)

Dab.Docler
Érkezett: –
Távozott: Hegyi Ádám (Miskolci JJSE), Pozsgai Tamás (Sapa Fehérvár)

Ferencváros
Érkezett: Pilcsik Tamás (klub nélkül), Szőke Attila (Újpest)
Távozott: Wéber Zsolt (Miskolci JJSE), Juhamatti Hietamaki (finn, Brassó)

HSC Csíkszereda
Érkezett: Farkas Tamás (Sapa Fehérvár), Salló Alpár (Krefeld, német-U20), Milan Varga (szlovák, Brassó)
Távozott: Lubomir Hurtaj (szlovák, ?), Petres Tivadar (Brassó), Virág Csanád (Brassó), Jozef Hruby (szlovák, Dukla Michalovce, szlovák-2.)

Miskolci Jegesmedvék
Érkezett: Láda Balázs (Sapa Fehérvár), Hegyi Ádám (Dab.Docler), Wéber Zsolt (Ferencváros), Yashar Farmanara (kanadai, University of Western Ontario, CIS), Szirányi Bence (Briancon, francia-1.), Tyler Czuba (kanadai, Montpellier, francia-2.), Clinton Atkinson (kanadai, Coquitlam Express, BCHL)
Távozott: Svasznek Bence (visszavonult), Josh Bonar (kanadai, Brassó)

Újpesti TE
Érkezett: Bereczki Gergő (Tisza Volán-MTK, OB II.), Kovács Viktor (Sapa Fehérvár), Maklári Erik (Sapa Fehérvár), Pleszkán József (Sapa Fehérvár), Németh Péter (Alingsas, svéd-4.)
Távozott: Tolnai Attila (?), Rusznyák Szilárd (?), Szőke Attila (Ferencváros)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr504630081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása