MOL csapat Jégkorong Blog

Megerősödött Jegesmedvék, keményen készülő Acélbikák

2012.06.30. 16:07 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dabdocler.jpgMiközben a tengerentúli jégkorongéletet az NHL draft tartja lázban, addig itthon is jelentősen mozgolódik a játékos piac, és a csapatok felkészülési programja is napvilágot lát.

Az elmúlt évekkel ellentétben, idén komoly „mozgolódás” van a hazai átigazolási piacon. A csapatok gőzerővel készülnek a következő szezonra és a felkészülési programok szervezése mellett az átigazolásokban is kiemelkedően aktívak.

Az elsőszámú magyar csapata a Sapa Fehérvár AV19 ugyan „elveszítette” legjobbját, az aktív játéktól visszavonult Palkovics Krisztiánt, ugyanakkor két – Magyarországon a legjobbak közé tartozó – új játékost máris szerzett. A fehérvári védősorba Pozsgai Tamás érkezik Dunaújvárosból, míg Palko „pótlására” a kazah Arisztan Temirtauból a nemrég magyar állampolgárságát is megszerző Tyler Metcalfe.

A miskolci Jegesmedvéket valószínűleg komolyan érinti a svéd szakvezető Greg Lindqvist távozása, aki a Brassó ajánlatát fogadta el, ugyanakkor nagy reményekkel várhatják a helyére érkező Tim Kehlert. Palkovicshoz hasonlóan egy másik korábbi válogatott, a legutóbbi szezonban a Jegesmedvéket erősítő Svasznek Bence is a visszavonulás mellett döntött.

Az új edzővel új játékosok – Szirányi Bence a Brianconból, Láda Balázs Fehérvárról, Hegyi Ádám a Dab. Doclertől – is érkeztek, de a borsodiak keretét erősíti már két kanadai játékos Yashar Farmanara és Tyler Czuba személyében. A jégkorong.blog.hu beszámolója szerint az előző szezont Miskolcon befejező Nagy Gergő hosszabbított a borsodi csapattal. És mint elmondta, nagyon jól érezte magát Miskolcon, úgy véli sikeres három hónapot töltött ott.

A dunaújvárosiak így egyszerre két meghatározó védőt veszítettek Pozsgai és Hegyi személyében, - míg a fiatal tehetség Pilcsik Tamást a Ferencváros igazolta le, ugyanakkor az érkezők oldalon egyelőre még nincs jelentősebb név.

Mindenesetre a felkészülés során az Acélbikákra soha nem látott erősségű csapatok várnak, a klub honlapjának előzetese szerint Stephan Lundh együttese csak szlovák extraligás együttesekkel méri össze erejét a szezon előtti felkészülés hajrájában.

Augusztus 29-én a Dukla Trenčín gárdája ellen korcsolyáznak majd jégre a DAB hokisai, szeptember 4-én a SHK Piestany otthonában, majd egy nappal később a HK Nitra vendégeként lépnek jégre Galaniszék. A felkészülési mérkőzésekkel kapcsolatban azonban akad még kérdőjel is, hiszen egy találkozóra még szüksége lesz Acélbikáinknak a nyáron, melyre jelen állás szerint augusztus 28-án, vagy 30-án kerül majd sor az Érsekújvár, vagy az MHC Martin csapata ellenében.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr164619760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása