MOL csapat Jégkorong Blog

Az idei vb legjobbja több izmot és erősebb bajnokságot szeretne

2012.06.18. 09:06 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dabdocler.jpgGalanisz Nikandrosz igazán remek szezont tudhat maga mögött. A Dab.Docler jégkorongozója bajnok és kupagyőztes lett idén, a válogatottal pedig remekül teljesített a Divízio 1-es világbajnokságon.

A feljutás ugyan nem sikerült, de a 24 esztendős klasszist a jégkorong.blog.hu szavazásán a magyar együttes legjobbjának választották. Galanisz második felnőtt világbajnokságán két gólt szerzett, Ukrajna és Ausztria ellen egyaránt a magyar együttes első gólja fűződik a nevéhez.

Az acélbikákat 1996 óta erősítő játékos a blognak elmondta, elégedett a szezonjával, pedig az elején nem úgy tűnt, hogy ilyen remek szezont futhat. A bajnokság elején még saját bevallása szerint is idény eleji volt a formája, majd sérülés miatt a válogatottal első tornáján sem tudott részt venni.

Utána azonban fordult a kocka, a klubcsapatom is egyre jobban játszott, és azt mondhatom, a végére jó kis szezonom lett ez" – mondta a jégkorong.blog.hu-nak.

Elmondta, hogy a ljubljanai világbajnokságon az volt a feladata a negyedik sor centereként, hogy társaival minél jobban segítsék a másik három sor pihenését. Tartsák a korongot, és lehetőség szerint ne kapjanak gólt.

Ezt sikerült annyira megoldaniuk, hogy még három fontos gólt is szereztek. A korábban kétszer is „Az év legtechnikásabb játékosának” választott hokis bevallotta, nagyon fekszik neki az a típusú centerjáték, amikor a két szélső igazi brusztolós csatár, sokat korcsolyázik, így neki is több lehetősége van középen a kapu elé érkezni.

Galanisz a szabadidejét szereti a menyasszonyával és a kislányával tölteni, talán éppen miattuk sem szereti a nagy ütközéseket. „Nem ártana még vagy öt kiló izmot felszednem, dolgozom rajta keményen, de nem könnyű feladat. Aki követi a világbajnokságokat vagy a komolyabb ligákat, láthatja, a világ jégkorongsportja a kanadai stílus felé megy. Ebben az tud eredményes lenni, akinek jobb az erőnléte” – nyilatkozta korábban.

Az idei szezonból a Kontinentális Kupát sajnálja leginkább, úgy véli helyük lett volna a négyes döntőben. Annak természetesen nagyon örül, hogy megnyerték a Mol Ligát és a Magyar Kupát, az azonban bántja, hogy nem sikerült közelebb kerülniük a Volánhoz. 

A jövőjével kapcsolatban elmondta, még egy évig él a szerződése, de reméli, azt követően is Dunaújvárosban játszhat. „Abban reménykedem, hogy egy-két éven belül egy jobb bajnokságban tudunk indulni, mint a Nationalliga, és úgy gondolom, akkor egy mindkét fél számára előnyös szerződéssel megtart majd a Dab.Docler” – mondta, de nem tagadja, ha egyszer egy nagyon jó bajnokságból kapna ajánlatot, azt meggondolná.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr874593286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása