MOL csapat Jégkorong Blog

Minden meccs döntőnek felel meg a hoki vb-n

2012.04.14. 06:57 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Vasárnap kezdődik az év legjobban várt jégkorong eseménye, a Divízió I-es világbajnokság. Kevin Primeau szövetségi kapitány a csütörtök délelőtti edzés után kijelölte Magyarország világbajnoki keretét. Ez alapján a kapus Pleszkán József, a védők közül Kiss Dániel és Orbán Attila, míg a csatároktól Pavuk Attila lett az utolsó négy kimaradó.

A magyar keret érdekessége, hogy nyolc hátvéddel utazunk a vb-re, míg több újoncot is avatunk, hiszen Hetényi Péter, Bálizs Bence, Láda Balázs, Mihály Árpád és Hári János első felnőtt világbajnokságára készül. A magyar válogatott pénteken utazik Ljubljanába, ahol vasárnap játssza első mérkőzését, Japánnal.

Természetesen jó magyar szokásként ezúttal is akadtak gondok a felkészülés során, hiszen az utolsó pillanatig bizonytalan volt, hogy melyik két kapussal állunk rajthoz. Végül a két legmagasabban jegyzett hálóőr közül se a Kazahsztánban szereplő Szuper Levente, se a Finnországban remeklő Hetényi Zoltán nem lett tagja a keretnek.

Szakemberek szerint a világbajnoki rendszer átszervezésének köszönhetően a magyar együttes reálisan a negyedik helyre várható, de kis szerencsével a feljutás sem elképzelhetetlen, míg balszerencsés esetben akár ki is eshetünk a csoportból.

Az ellenfelek közül Ausztriát az EBEL-ben edződő játékosok mellett légiósok – köztük két NHL-es játékos erősíti, és ugyanez igaz a házigazda Szlovénokra is. Az ukránokat eddig csak egyszer tudtuk megverni tétmeccsen – négy éve Szaporóban -, ami akkor A-csoportos indulást jelentett.

Elvileg Japán és Nagy-Britannia tűnik a leginkább verhetőnek, de előbbitől felkészülési meccsen már kaptunk ki nagyon simán is, míg utóbbival az elmúlt évek találkozásai alkalmával, mindig megszenvedtünk. 

A riválisok közül a szlovénok 7 hátvéddel és 13 csatárral szállnak harcba. Érdekesség, hogy a két EBEL-ben szereplő csapat közül a Jesenicéből senki nem került be a keretbe, míg az Olimpija Ljubljanát mindössze hatan képviselik, a többiek külföldi klubokból csatlakoztak a kerethez. Az ukrán szövetségi kapitány Anatolij Homenko szintén a 7 hátvédes keretre szavazott, és az együttes tagja a doppingügybe keveredett – ám el nem tiltott – Torjanyik is.

A magyar együttes vb-találkozói:

április 15., 13:00 Japán–Magyarország
április 16., 13:00 Magyarország–Ukrajna
április 18., 20:00 Szlovénia–Magyarország
április 19., 16:30 Magyarország–Ausztria
április 21., 16:30 Magyarország–Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr844407779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása