MOL csapat Jégkorong Blog

A Dab.Docler győzelmével döntőt és szabadnapot nyert

2012.02.04. 15:50 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Dab.Docler az elődöntő harmadik mérkőzését is megnyerte csütörtökön a román Brasov ellen, s ezzel bejutott a magyar-román jégkorong liga fináléjába. Az újvárosiak az első meccsüket fölényesen 10-3-ra nyerték, addig a második összecsapáson hátrányból fordítva sikerült kiharcolniuk az 5-4-es győzelmet.

A harmadik találkozóra Brassóban került sor és minden eddiginél nagyobb izgalmakat hozott. Az első harmad után két góllal vezettek az acélbikák, de a második húsz percet követően egyenlő volt az állás. 

A hatalmas csatát hozó záró játékrészben aztán már csak egy gól született, ezt a vendégek mindössze 17 másodperccel a dudaszó előtt szerezték. Vaszjunyin Artyom remek ütemű keresztpassza után Jozef Mihalik pedig fonákkal a rövid sarkot védő Patrik Polc jobb vállal fölött a kapu jobb oldalába lőtt, így a Dab.Docler „söpréssel” (három meccsen aratott három győzelemmel) jutott a MOL Liga döntőjébe.

Hogy ki lesz az ellenfele az még kérdéses, ugyanis a Miskolci Jegesmedvék legyőzték az alapszakaszban remeklő Csíkszeredát, így 2-1-re feljöttek. Érdekesség, hogy a HSC az alapszakaszban mindössze egyszer kapott ki Miskolcon. A három győzelemig tartó párharc negyedik meccsét pénteken 19 órától Miskolcon rendezik.

Mondhatnánk, hogy az Újvárosiak így legalább egy nappal biztos, hogy többet pihenhetnek, de ez nem igaz, hiszen szombaton már Nationalliga meccset játszanak a Silver Capitals vendégeként. Ezért is volt fontos számukra, hogy nyerjenek, mert egy esetleges brassói győzelem után, pénteken is pályára kellett volna lépniük és négy nap alatt négy meccset kellett volna játszaniuk.

Így viszont egy kicsivel nyugodtabban várhatják a február 15-én kezdődő döntőt, amely négy győzelemig tart. Amennyiben a Csíkszereda jut a fináléba, úgy megismétlődik a tavalyi döntő párharca. Akkor a HSC 4-1-re nyert, mindössze a második – hazai – meccsét bukta el.

Az újvárosiak minden bizonnyal jobban örülnének a Jegesmedvéknek a fináléban, hiszen ellenük valamennyi hazai meccsüket megnyerték az alapszakaszban, míg Miskolcon egy győzelem és egy vereség a mérlegük.

Ezzel szemben a Csíkszereda Dunaújvárosban is tudott nyerni, és mivel eddig már kétszer megnyerte a MOL Ligát, a döntök megnyerésében is nagyobb a rutinja. Az alapszakaszt követő rájátszásban az újvárosiak legeredményesebb játékosa Galanisz Nikandrosz volt, aki két gólja mellett három gólpasszt is jegyzett.

MOL Liga, elődöntő, 3. mérkőzés:
Brasov (román)-Dab.Docler 4-5 (1-3, 3-1, 0-1)
gólszerzők: Antal (13.), Barinka (23.), Basilidesz (26.), Adorján (37.), illetve Peterdi (5., 19.), Azari (8.), Galanisz (36.), Mihalik (60.)
Továbbjutott: a Dab.Docler 3-0-ás összesítéssel.
Miskolci JJSE–HSC Csíkszereda 5-3 (0-2, 3-1, 2-0)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-2

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr24065159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása