MOL csapat Jégkorong Blog

Veretlenül jutott a divízió I-es vb-re az U18-as női jégkorong-válogatott

2011.12.06. 14:53 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Magyarországon elsősorban a férfi jégkorong-bajnokság és válogatott tartja lázban az embereket, ezúttal azonban nem szabad elmenni szó nélkül a női ifjúsági válogatott elmúlt hétvégi fantasztikus produkciója mellett.  

A magyar együttes ugyanis pontveszteség nélkül nyerte az olaszországi Asiagoban megrendezett U18 divízió I-es selejtező világbajnokságot, így készülődhetnek a december 29. és január 4. között, a norvégiai Tromsöben esedékes divízió I-es világbajnokságra. A magyar csapat erejére és fölényére jellemző, hogy 37 gólt ütöttek és mindössze 4-et kaptak, és a kanadai táblázat dobogóján is csak magyar lányokat találhatóak.  

A mieink - sorrendben – Kínát 10-1-re, Franciaországot 3-0-ra, Nagy-Britanniát 8-1-re, Kazahsztánt 10-2-re és Olaszországot 6-0-ra verték. A magyar lányok az utolsó, olaszok elleni meccsre már úgy készülhettek, hogy tudták, az eredménytől függetlenül csoportelsők.  

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a látottakkal Gömöri Csaba szövetségi kapitány is elégedett volt. „Ezért mentünk, és képesek voltunk megfelelni a várakozásoknak. Előzetesen többször elmondtuk, hogy odaérhetünk a kijutást jelentő első két hely valamelyikére, de ezt a jégen be is kellett bizonyítani” – mondta a szakember. 

Gömöri szerint a franciák elleni meccs volt a vízválasztó, utána felszabadultak lettek, és ennek köszönhetően mindenkit nagyon megvertek. Számára leginkább az okozott meglepetést, hogy azok az országok, akik eddig még nem szerepeltek a divízió I-ben, sokkal erősebbnek bizonyultak, mint az a kazah és francia válogatott, akik már megjárták ezt az osztályt. 

A selejtezőt követően szinte még le sem teszik az ütőt a lányok, egy hónapon belül máris következik egy még nagyobb erőpróba, de a szakmai stáb szerint ebből profitálhatunk. Nagy előnynek tűnik, hogy bár a divízió I mezőnye is nyilván hangol a vébére, de ilyen kemény felkészülési mérkőzéseik senkinek sem lesznek, mint nekünk. 

A skandináv országban a házigazda norvégok mellett Japán, Szlovákia, Ausztria, valamint a selejtezőn sikerrel túljutó Magyarország és Nagy-Britannia verseng majd egymással. Japán tavaly kiesett az A-csoportból, a szlovákokkal és az osztrákokkal találkoztunk már korábban, 1-1 győzelem és vereség a mérlegünk ellenük. Norvégia hazai jégen szerepelhet, a briteket pedig megvertük a selejtezőben, és ez most is sikerülhet. 

„Alig merem kimondani, de az álmunk egy érem megszerzése. Képesnek tartom a lányokat erre a bravúrra, de kérdéses, hogy milyen kerettel tudunk elutazni. Leginkább a három mérkőzésen 9 gólt ütő Huszák Alexandra állapota aggaszt, lehet, hogy ő a műtétet sem kerülheti el. Szívem szerint az Olaszországban látott kerettel kelnénk útra Norvégiába is, de most még nem látjuk pontosan, hogy a sérültjeink közül kik épülnek fel a vébé rajtjáig” – mondta Gömöri. 

A torna végeredménye:
1. Magyarország 15 pont
2. Nagy-Britannia 9
3. Kína 8
4. Olaszország 7
5. Franciaország 6
6. Kazahsztán 0
Magyarország és Nagy-Britannia jutott ki a divízió I-es vb-re (2011. december 29.–2012. január 4.).

A vb mezőnye: Japán, Szlovákia, Ausztria, Norvégia, Magyarország, Nagy-Britannia 

Kapusok: Németh Anikó (FTC/Erzsébeti Farkasok), Poltzer Renáta (Drago Skorpiók).
Hátvédek: Köles Kata (MAC), Kocsondi Nóra (MAC/Erzsébeti Farkasok), Kiss-Simon Franciska (csapatkapitány), Molnár Mónika (Bp. Stars), Németh Bernadett (FTC/Erzsébeti Farkasok), Tóth Enikő (Sarisanka Presov, SVK).
Csatárok: Bikás Luca (Guildford Lightning, GBR), Gasparics Fanni, Horváth Tifani, Huszák Alexandra, Krivi Krisztina, Maszlova Kátya, Ungár Rebeka (Bp. Stars), Kiss Andrea, Medgyes Dorottya, Pintér Lili, Somogyi Vivien (MAC), Dabasi Réka (MTK).

Szövetségi kapitány: Gömöri Csaba. Edzők: Buzás Norbert, Szlaby Gyöngyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr133440638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása