MOL csapat Jégkorong Blog

Fontos döntések a jégkorong-szövetségben

2011.12.01. 16:35 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Miközben javában zajlik a hazai jégkorong-bajnokság, a MOL-Liga küzdelemsorozata, a Magyar Jégkorong Szövetség szerdai elnökségi ülésén is számos lényegi döntés született. 

A szövetség honlapja szerint kiemelten fontos volt Kevin Primeau szövetségi kapitány – aki mellesleg főállásban a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzője – beszámolója, hiszen az 56 esztendős szakember most találkozott először a sportág hazai irányítóival. 

Véleménye szerint a megfelelő szakmai csapat kialakítása alapkérdés. Az ideális megoldás az lenne, ha a szövetségi kapitányt két tapasztalt, vezetői erényeket felmutatni tudó másodedző segítené, valamint lenne egy, a világbajnokság előtt a munkába bekapcsolódó kapusedző, és egy videó-edző. 

Primeau szerint a legideálisabb állapot az lenne, ha az egyik másodedző az U20-as válogatottnál is dolgozna, mert ez garantálná a folytonosságot a két csapat között. A Primeau-stábban jelenleg egy „stabil” ember van, állandó segítőként a Miskolcon debütáló Szilassy Zoltán kap helyet, akinek tehát jövő április végéig meghosszabbodik a szerződése. 

A válogatási elvekkel kapcsolatban Primeau kifejtette, különösen ügyelni kell arra, hogy az idősebb játékosok a feszített bajnoki program közepette ne sérüljenek meg és ne égjenek ki. A nagy generáció tagjai lassan egyébként is pályafutásuk végére érnek, és gondoskodni kell a pótlásukról. A fiatalok beépítése mellett a MOL Ligából érkezőknek is lehetőséget kell adni, hogy felvegyék azt a magasabb fordulatszámot, ami a nemzetközi mezőnyben szükséges. 

Az elnökség a számos további – elsősorban az utánpótlást érintő - napirendi pont mellett megnevezte az év legjobbjait. Véleményük szerint 2011-ben a legjobb férfi játékos Ladányi Balázs (Sapa Fehérvár AV19), a legjobb női játékos Rónai Alexandra (Bp. Sztárok), a legjobb inline-hokis pedig Kiss Tamás (Dunaújváros) lett. 

Az elnökségi ülés mellett a MOL Ligában javában zajlanak a küzdelmek, különösebb meglepetés nélkül. A Csíkszereda egyre jobban elhúz a mezőnytől, legutóbb a Fehérvárt, majd az Újpestet verte magabiztosan. Főleg ez utóbbi meccs volt érdekes, hiszen az első és a harmadik harmad alapján csak 1-2-ra kapott volna ki az Újpest, de a köztes húsz percben szerzett hat Csiki-gól, megalázóvá tette a vereséget. 

Hosszú hetek nyeretlensége után ismét nyerni tudott a Miskolc, amely a Steauát verte négy góllal. A Jegesmedvék öröme azonban nem lehet teljes, hiszen két védőjük is hosszú hetekre kidőltek a sorból Láda Péter a Brassó, Jan Jarabek pedig a Steaua elleni mérkőzésen sérült meg. A magyar bekknek térdproblémái miatt kell kihagynia, míg a szlovák légiósnak törés gyanúja miatt tették gipszbe a jobb kezét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr663429132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása