MOL csapat Jégkorong Blog

A Miskolc a szezon mélypontjához érkezett

2011.11.24. 12:20 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A válogatott meccsek miatti bajnoki szünet után ismét felpörgött a MOL Liga alapszakasza. Jelentős változás azonban nem állt be az erőviszonyokat illetően. A Csíkszereda és a Dab. Docler továbbra is kiemelkedik a mezőnyből. 

Az Újpest utolsó és a Steaua hetedik helyét sem veszélyezteti semmi, a középmezőnyben azonban összesűrűsödött a mezőny. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a korábban biztos harmadiknak tekinthető Miskolci Jegesmedvék sorozatban öt meccsen kaptak ki. 

Így a Brasso pontszámban beérte őket, míg a Ferencváros két, a SAPA Fehérvár AV 19 pedig három ponttal van lemaradva mögöttük. 

Pedig a bajnokság elején jól kezdtek a Jegesmedvék, sokan úgy voltak vele, akár a „két nagy” dolgába is beleszólhatnak. Ezek után meglepő, hogy legutóbb épp egy hónapja, október 28-án győztek. 

A bajnoki szünet után otthon kaptak ki a Csíkszeredától, majd idegenben a Dunaújvárostól. Ezzel még nem is lett volna gond. Következett azonban a romániai túra, amelyet szurkolók valószínűleg úgy számoltak, ha a HSC-től ki is kapnak Budaiék, a Steaua és a Brasso ellen megszerzik a győzelmet. 

A csíkszeredai vereség „jött is”, de a folytatásban a másik két román csapat is jobbnak bizonyult. Pedig megelőzően két mérkőzés, két győzelem volt a mérleg a Steaua ellen. Így a legutóbbi öt forduló megszerezhető 15 pontjából egyet sem sikerült megszerezniük. 

A legutóbbi vereség után a csapat svéd edzője Greg Lindqvist úgy fogalmazott, csapata a szezon mélypontjához ért. A csapata, mint csapat nem működött, a kulcsjátékosai pedig mind csődöt mondtak. 

Pedig szeptemberben volt már egy kisebb vesszőfutása a Jegesmedvéknek, akkor tíz nap leforgása alatt négy vereséget szedtek össze (Fehérvár, Ferencváros, Dab, Csíkszereda), de ezt a folytatásban egy hatos nyerési szériával még sikerült kozmetikázniuk. 

Ezzel szemben a két éllovas hetek óta nem hibázik. A Dab hét forduló óta nem vesztett pontot és ez idő alatt fontos rangadókat nyert meg. A Csíkszereda ugyan csak az elmúlt négy fordulót hozta hibátlanul, de ezeken a találkozókon igazi erődemonstrációt tartott, a Fradinak tíz, míg az Újpestnek nyolc gólt rúgott. 

A miskolciaknak mindenesetre nem kell sokat várniuk a javítási lehetőségre, hiszen az elkövetkezendő két fordulóban a Steauát és a Brassót fogadják, hogy méltó „bosszút álljanak” a váratlan vereségekért. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr223407778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása