MOL csapat Jégkorong Blog

Fodor Szabolcs hiába játszik csúcsformában mégsem válogatott

2011.11.06. 06:25 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A miskolci Jegesmedvék jelenleg a harmadik helyen állnak a jégkorong MOL Liga küzdelmeiben. Eddigi tizenhét meccsükből tizenegyszer győztesen hagyták el a pályát, egyszer szétlövésben kaptak ki, míg öt alkalommal a rendes játékidőben bizonyult jobbnak ellenfelük. 

A csapat erejét mutatja, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség döntése alapján a borsodiak játékosa Fodor Szabolcs bizonyult az elmúlt hét legjobbjának. A korábbi válogatott támadó sokadvirágzását éli, és játékán jól látszik, hogy Miskolcon profi körülmények között szerepelhet és csak a játékkal kell foglalkoznia. 

Fodor a tizenhét forduló alatt 11 gólt és 13 asszisztot jegyzett, ezzel a Miskolc harmadik legeredményesebb játékosa. „Szerencsére jól megy nekem és a csapatnak is. Az október különösen jól sikerült, hiszen egy időre a dobogó legmagasabb fokára is felléphettünk. Ugyanakkor egy sportoló sosem lehet elégedett, így keményen tovább kell készülnünk, hogy folytatni tudjuk, amit elkezdtünk” – mondta a szövetség honlapján abból az alkalomból, hogy ő lett október legjobbja. 

Úgy véli voltak olyan mérkőzések, amiket hozniuk kellett volna, és elbukták; de akadtak olyan találkozóik is, amikor senki sem gondolta, hogy nyerhetnek, mégis képesek voltak a bravúrra. Szerinte ezt annak köszönhetik, hogy egyre jobban összecsiszolódnak, a harmadik sorban szereplő miskolci fiatalok is egyre inkább felveszik a ritmust, és értékes tapasztalatokkal gazdagodnak. 

„Lindqvist leginkább abban más, ahogy hozzánk, játékosokhoz közelít. Tulajdonképpen a barátaiként kezel minket, de nagyon vigyáz arra, hogy egy adott határt ne lépjen át” – mondta Fodor. A csapat eredményei azt mutatják, hogy a szakember jól egyensúlyoz ezen a középúton. Mint a támadó elmondta a munkában nem ismer tréfát. 

A svéd mester már az elején elmondta nekik, ha elvégezik, amit mond, akkor a legjobb barátok lehetnek, ha viszont nem lesznek partnerek az elképzelései megvalósításában, akkor a legrosszabb ellenségekké válhatnak. 

A sikerek mellett azonban kicsit csalódott, hiszen a jövő hétvégi Négy Nemzet Tornára nem került be a szövetségi kapitány Kevin Primeau keretébe. Csalódottsága főleg annak tükrében érthető, hogy az esemény házigazdája éppen Miskolc lesz. Ugyanakkor igyekszik túltenni magát a csalódottságon és mindent megtesz a Jegesmedvék sikereiért.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr973355692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása