MOL csapat Jégkorong Blog

Új csapatok, új edzők klub és válogatott szinten

2011.10.15. 06:16 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Javában zajlanak a jégkorong MOL Liga küzdelmei, a csapatok hétvégére már túl lesznek az alapszakasz egyharmadán. A végső győzelemre is esélyesnek tartott Csíkszereda és Dab. Docler ellépett a mezőnytől, míg az várható volt az Újpest és a Steauau pedig leszakadni látszik a többiektől. 

A harmadik és a hatodik hely között azonban kiegyensúlyozottnak tűnik a mezőny, az ott helyet foglaló négy csapat – Fehérvár, Miskolc, Ferencváros, Brassó - között többször is csak a pillanatnyi forma dönt a pontok sorsáról. 

De a bajnokságon kívül is zajlik az élet a magyar jégkorongban. A jégkorong.blog beszámolója szerint ujjá alakult a KSI jégkorong-szakosztálya, ezzel egy tradicionális egyesület tért vissza a jégkoronghoz. 

Indulásként a 6 és 9 év közötti fiatalokkal foglalkoznak, a toborzást a napokban kezdik. Az alapokról indulnának és terveik szerint nem akarnak igazolni játékosokat, csak nevelni akarnak. Az edzéseket a Városligeti Műjégpályán és a Népstadion területén található pályák valamelyikén tervezik 

Szintén „új” csapat lehet kőbányán is, ahol a közel tíz éves múltra visszatekintő White Sharks Hockey Club vezetősége a több korosztályban versenyző floorballcsapatainak népszerűségére tekintettel jégkorong utánpótláscsapatot szervez, gyermekek részére. 

Ugyanakkor a magyar jégkorongsport egyik emblematikus figurája is komolyabb szerepet tölt be az eddigieknél a hazai hokis életben. Spiller István lett ugyanis a Vasas jégkorong-egyesület szakosztályvezetője.  

Az MTI újságírója, a Sport Tv szakkommentátora – aki emellett még mindig véd és edzősködik is, de elvégezte a TF edzői szakát is -, a szakosztály ügyeit intézi, részt vesz a klubszervezésben, és az utánpótláscsapatok fejlesztésében. Emellett tervei szerint a kapusok mellett aktív szerepet vállalna edzőként is.  

Egy kicsivel magasabb szinten, a magyar válogatottnál is változás történt edzői vonalon. A hazai szövetség honlapja szerint Szilassy Zoltánt, a Dab.Docler másodedzőjét nevezték ki a felnőtt válogatott másodedzőjének. Énekes Lajos után egy másik fiatal magyar szakember kap fejlődési és bizonyítási lehetőséget a válogatottnál dolgozó külföldi tréner, Kevin Primeau mellett.

A 36 éves Szilassy az előző idény végén fejezte be az aktív játékot, azóta a Dab.Docler edzői stábjában dolgozott. Az eset érdekessége, hogy klubcsapatához hasonlóan, a válogatottnál is olyan játékosokkal fog együtt dolgozni, akikkel korábban csapattársak vagy ellenfelek voltak a jégen. Szilassy úgy fogalmazott, a barátság ezek után is megmarad, de átmenetileg felakasztják a holdra, hiszen muszáj másként viszonyulniuk egymáshoz, mint eddig, mert a munka ezt kívánja meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr383299702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása