MOL csapat Jégkorong Blog

Két fronton is helyt áll a Dab. Docler

2011.10.05. 12:16 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A szezon kezdetén sokan kétkedéssel fogadták a hírt, hogy a Dab. Docler az osztrák másodosztályú bajnokságban a Nationalligában akar indulni. A szkeptikusok attól féltek, hogy az újvárosi klub nem fogja bírni a kettős terhelést és a hazai MOL Liga mellett még egy fronton helyt tud állni. 

Az eddigi eredmények azt bizonyítják, kár volt félteni Peterdiéket. A Nationalligában három hazai meccsükből kettőt megnyertek (a Kapfenberg Buls és az EHC Bregenzerwald ellen), a harmadik találkozójukat pedig csak büntetőkkel bukták el a Vienna Capitals ellenében. 

Idegenben eddig száz százalékos teljesítményt nyújtottak, igaz csak egy meccsük volt, azon viszont eddigi legnagyobb arányú győzelmüket aratták, amikor 8-2-re legyőzték az EHC Liwest Linz csapatát. Így kiváló teljesítményüknek köszönhetően négy forduló után tíz ponttal a harmadik helyen állnak. 

Ugyanakkor a Mol Ligában is többnyire sikerrel veszik az akadályokat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy jelenleg első helyen állnak a pontvadászatban. 

A legutóbbi fordulóban ugyan büntetőkkel kikaptak hazai környezetben a bajnoki címvédő HSC Csíkszeredától, de ennek ellenére úgy tűnik, teljesíteni tudják a szurkolók és a vezetők célkitűzését és a rájátszásra az első két hely valamelyikére odaérhetnek. 

Azonban arra is fel kell készülniük, hogy a gyengébb képességű csapatok durvasággal próbálják kompenzálni technikai lemaradásukat. Erre ékes példa volt a vasárnapi Steaua elleni találkozó, amely a magabiztos 7-1-es győzelem mellett két súlyos – mondhatni alattomosan okozott – sérülésről marad emlékezetes. 

A románok közül előbb Mastaleriu Zsolt Pavuk Attilát, majd Leonard Pascaru Pilcsik Tamást küldte jégre. Mondhatnánk, hogy egyszerű ütközésről volt szó, de aki megnézi a párharcokról készült videót, az jól láthatja, hogy mindkét esetben „emberre mentek” a román csapat játékosai, egyik esetben sem a korong megszerzése volt a céljuk, hiszen az már a közelben sem volt. 

A jégkorong.blog beszámolója szerint az esetek után Pavuk vérző szájjal és komoly fájdalmakkal hagyta el a jeget, míg Pilcsik hosszú másodpercekre elvesztette eszméletét. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az egy nappal későbbi Csíkszereda elleni meccsen Pavuk már játszhatott. Az IIHF jelenlegi szabályai szerint nem lehet szabályos egy ütközés, ha az fejre irányul, még abban az esetben sem, ha nem az volt a vétkes játékos szándéka. 

A szabálytalanságot itt tekinthetik meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr253279837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása