MOL csapat Jégkorong Blog

A szakemberek Dab.Docler - Csíkszereda döntőt várnak

2011.09.06. 12:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Kedden a SAPA Fehérvár AV 19-HSC Csíkszereda mérkőzéssel elrajtol a 2011-12-es MOL Liga jégkorong bajnokság. A rajt alkalmából hétfőn tartott sajtótájékoztatón a felek elmondták, hosszú tárgyalássorozat előzte meg, amíg ismét a MOL lett a névadója a pontvadászatnak. 

A Liga történetében eddig egyik csapatnak sem sikerült megvédenie bajnoki címét. A Csíkszereda azonban szeretne ezen változtatni. Az idei szezonban nyolc csapat indul (öt magyar, három román) és a szakemberek szerint hatalmas meglepetés lenne, ha nem ők és a Dab.Docler jutnának a döntőbe. De vegyük sorra a csapatokat. 

A Dab.Docler az utolsó pillanatban szerződtette a svéd Stephan Lundh-ot vezetőedzőnek, és emellett jelentősen átalakult a csapat játékosállománya is. Érdekes kettősség, hogy a csapat felvételt nyert az osztrák második ligába, addig itthon a pályagondokkal küzdött és a korábban felkért Glen Williamson sem vállalta az edzői teendőket. Ennek ellenére a csapat célkitűzése a MOL Liga megnyerése, míg az osztrákoknál is legalább a döntőig szeretnének eljutni. 

Az újvárosiak a legbővebb kerettel készülhetnek, és éppen az aktuális ellenfeléhez mérten választhatják ki, hogy kik lépnek pályára. Akik hisznek a számmisztikában valószínűleg rájuk fogadnak, hiszen előző idényben másodikak, előtte pedig harmadikok voltak, így most „biztosra vehető” az első helyük. 

A Ferencváros az elmúlt évek szokásainak megfelelően megint átalakult. Ez a vezetőségre és a játékoskeretre egyaránt igaz. Sokáig még a keret összetétele is kérdéses volt, és ugyan vannak finn játékosaik is, erősen kérdéses mire mennek a közös felkészülés nélkül. 

Felemás nyáron vannak túl a Miskolci Jegesmedvéknél. A nyár elején minden rossz volt – elment az edző és vele számos légiós, többen abbahagyták, vagy eligazoltak. Aztán a felkészülés kezdetére kisütött a nap, új edző jött (svéd), vele skandináv légiósok, magyar válogatottak, így nem elképzelhetetlen, hogy a borsodi alakulat az idei szezon meglepetéscsapata lesz. 

A SAPA Fehérvár AV 19 színeiben idén is a farmcsapat szerepel, azonban korlátlan az oda-vissza mozgás a farmcsapat és az EBEL-ben induló nagycsapat között. Ennek ellenére inkább fölfelé mennek a fiatalok – mindössze két 23 éves játékos van a keretben, a többiek fiatalabbak – de komoly gondjaik valószínűleg így sem lesznek. 

Ugyanez nem mondható el az Újpestre, amely az utolsó pillanatban megszerezte a Fraditól a 161-szeres válogatott Svasznekot, de a többnyire fiatalokkal felálló, pálya gondokkal és kevés játékossal küzdő csapattól így is hatalmas bravúr lenne az első hatba kerülni. 

Az olaszos nevű Corona Fenestela Brassónál minden adva van egy kiemelkedő szerepléshez, ennek ellenére az lenne a meglepetés, ha a tavalyi szezonban stabil középcsapatnak elkönyvelt együttes most előrébb tudna lépni. 

A Steaua Rangers valószínűleg örülne, ha középcsapat lehetne a ligában, de talán már az is örömöt okoz majd nekik, ha botrányok nélkül versenyzik végig az évadot. Valószínűleg „nagy harcban lesznek” az Újpesttel az utolsó előtti helyért. 

A címvédő HSC Csíkszereda kerete erős maradt, hiszen a meghatározó játékosok közül csak Sikorcin Ladislav távozott. Ennek alapján akár elsőszámú esélyesként is említhetnénk őket, de mint tudjuk, eddig senkinek nem sikerült a címvédés.

A január 20-ig tartó bajnoki alapszakaszban minden csapat 35 mérkőzést játszik, majd következik a rájátszás. Az alapszakasz első és második helyezettje elődöntős, a harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel az egyik fél második győzelméig tartó párharcot vív a négy közé kerülésért. Az elődöntő három, a finálé pedig az egyik csapat negyedik sikeréig tart.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr763206241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása