MOL csapat Jégkorong Blog

Fontos döntések a jégkorong szövetségben

2011.08.25. 13:40 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Az elmúlt hét vége felé ülésezett a Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége és több fontos döntést is hozott. Így megtárgyalták a társaságiadó-kedvezménnyel kapcsolatos kérdéseket is. Ebben jelenleg még sok a nyitott kérdés, és két pályázat érkezett a sportszervezetektől az MJSZ-hez.

Az ülésen döntöttek arról is, hogy soron következő szezonban az interliga (a közös magyar-romániai liga) és magyar bajnokság küzdelmei összevontan zajlanak. Ez természetesen a rájátszásra nem vonatkozik.

Ennek értelmében, az alapszakaszban minden együttes 35 meccset vív, majd az Interligában az 1-6. helyezettek részvételével, egyenes kieséses rendszerben rendezik a rájátszást. (Az első két helyezett alanyi jogon elődöntős, mag a harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel vív az elődöntős helyért.)

A magyar bajnoki playoff-ban már az EBEL-ben szereplő Sapa Fehérvár AV19 és az osztrák másodosztályban rajthoz álló Dab.Docler is szerepel, méghozzá teljes kerettel. Azonban a rájátszásba azon a helyen jutnak be, ahol az alapszakaszban – a farmcsapataik - végeztek.

A ligaszponzori támogatás felhasználásáról is döntöttek, így már most lehet tudni, mennyi jut a csapatoknak rajtpénzként, mennyi legjobb helyezést elérők díjazása és mennyit költenek a szervezési költségekre. Jelentős támogatást kapott az a felvetés is, miszerint a játékvezetői kerethez tartozó bírók ne csak a saját országukban, hanem időnként a szomszédban is vezethessenek.

A szövetség azonban nem csak a rövid, de hosszabb távú tervek előkészítését is elkezdte. A hazai szövetség hivatalos honlapjának beszámolója szerint a 2022-ig szóló anyag elkészítői azt a célt jelölték meg, hogy olyan ambiciózus, reális, kemény munkával megvalósítható célrendszert, valamint ahhoz kapcsolódó cselekvési terveket fogalmazzanak meg, amely lehetővé teszi, hogy a magyar jégkorong a következő tíz év során egy jóval stabilabb alapokon nyugvó, dinamikusabban fejlődő sportággá váljon.

Szintén téma volt a női jégkorong, amely a társaságiadó-kedvezményről szóló jogszabály minden jó szándéka ellenére roppant nehéz helyzetben van. A törvény ugyanis az élvonal valamennyi szereplőjét profi klubként könyveli el, miközben a hölgyek amatőr csapatokban játszanak.

Ennek köszönhetően a jogszabályi besorolás kritikus helyzetet teremtett a szakágon belül. Ugyanis mindössze két olyan klub akad, amely képes lenne a versenykiírásban előírt létszámot felvonultatni, és részt venni az élvonalbeli bajnokságban. A többiek legfeljebb amatőr szinten tudnák versenyeztetni a sportolóikat. Az elnökség azonban rugalmasan kezelte a helyzetet, és a női csapatok kérésére elengedte a szezontól egyébként kötelezőnek tartott kauciót.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr403178033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása