MOL csapat Jégkorong Blog

A Budapest Stars nem vállalja az Interligát

2011.07.01. 21:12 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Továbbra is bizonytalan a hazai Interliga létszáma. Ami biztos, hogy nyolc csapat biztos lesz, de nem elképzelhetetlen, hogy tíz együttessel rajtol a hazai pontvadászat. Eddig kilenc csapat nyújtotta be nevezését a határidőig. Itthonról a Dab.Docler, a Fehérvár, a Ferencváros, a Miskolc és az Újpest, a Brassó, a HSC Csíkszereda és a Steaua Romániából, a Nové Zámky Szlovákiából. Utóbbiak azonban lehet, hogy visszalépnek, mert ha indulhatnak a szlovák 1. ligában, azaz az ottani másodosztályban, akkor inkább azt választják.

Egyelőre képlékeny a szerb bajnok Partizan Beograd indulása, még számos papírt kell benyújtania az induláshoz. Ami viszont eldőlt, hogy nem adta be a nevezését, így biztosan nem indul a Budapest Stars.

Terveik szerint ebben az idényben csak az OB I-ben indultak volna, és jövőre megerősödve újra részt vettek volna a nemzetközi ligában is. A csapat legjelentősebb gondja az volt, hogy nem akart külföldön játszani – Brassó, Bukarest, Csíkszereda – mert nincs pénz az utazásokra. A gondok ellenére az 1991-ben születettek és a fiatalabbak elindulnak a juniorbajnokságban.

A jégkorongblog információi szerint a 2010–2011. évi keretből Szirányi Bence a francia első osztályú Brianconhoz, Hüffner Adrián, Rajna Miklós, Somogyi Balázs és Szappanos Dávid a Dab.Doclerhez távozott. Marko Kiprusoff visszament a finn negyedosztályú PaKához, honfitársa, Marko Mäkinen a francia élvonalban, a Morzine-Avoriaz-ban folytatja.

Egyelőre nem tudni, hol hokizik tovább Kiss Tamás, Kangyal Balázs, Sille Tamás, Svasznek Bence, Szajbert Krisztián, Berta Ákos, Fodor Csanád, Fodor Szabolcs, Gröschl Tamás, Nathan Märtz, Popovics Patrik és Wéber Zsolt. Közülük néhányan jelenleg más csapatoknál edzenek, de hivatalos információ még nincs velük kapcsolatban.

Változott az Interliga lebonyolítása is. A csapatok két teljes oda-vissza kört játszanak, és a rájátszásban az alapszakasz első hat helyezettje vesz részt. Az alapszakasz győztese és második helyezettje automatikusan az elődöntőbe kerül, a következő négy csapat pedig 3-6., 4-5. párban két győzelemig tartó harcot vív az elődöntő másik két helyéért.

Az elődöntő az egyik fél harmadik, a döntő pedig az egyik fél negyedik sikeréig tart majd. Az interliga küzdelemsorozata 2011 szeptember elején indul és 2012 március elején fejeződik be. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr203031223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása