MOL csapat Jégkorong Blog

Csak a Dab.Docler számára realitás a Nationalliga

2011.05.11. 12:05 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Kedden délután ülést tartott öt élvonalbeli jégkorongklub (Dab.Docler, Fehérvár, FTC, Miskolc és UTE) vezetője. A megbeszélés fő témája a 2011/12-es szezon, az OB I. és a Mol Liga jövője, és a mindkettőt alaposan befolyásoló Nationalliga volt. Az eddig 8 csapatos osztrák liga bővülne a környékbeli országok, az EBEL-ben is részt vevő Horvátország, Magyarország és Szlovénia klubjaival. 

Ennek köszönhetően több magyar csapat is jelezte korábban, indulna az osztrák másodosztályban, és ez ügyben Kerey Péter ligaelnök kedd délelőtt egyeztetett Peter Schramm-mal, az osztrák szövetség alelnökével.

Az osztrákok nem titkoltan kísérleti jelleggel alakítják át és bővítik ki az NL-t. Többek között gazdaságilag tesztelnék mennyire életképes az egyelőre még kevesebb csapatszámmal induló liga. Ugyanakkor azt már előre megmondták, kizártnak tartják, hogy az új rendszerben négy magyar csapat is szerepet kapjon.

A magyar csapatok tanácskozásán megegyeztek abban, hogy más bajnokságban csak olyan klub szerepelhet, amelyik a hazai versenysorozatban is elindul. Ez rögtön felvetette a következő kérdést, hogy a külföldön rajthoz állóhoz alakítsák a hazai menetrendet, vagy csak olyan csapat mehet külföldi bajnokságba, amely egyidejűleg itthon is tud csapatot indítani. A csapatok ritkán látott nagy egyetértésben ez utóbbi mellett tették le voksukat.

Bár a liga csak javaslatot tesz az elnökség felé, de így is hamar eldőlt, hogy az FTC és az UTE számára nem reális lehetőség az osztrák másodosztályú bajnokságban játszani. A Miskolc és a Fehérvár is jelezte, nem tud két illetve három csapatot versenyeztetni. (Az EBEL-ben induló fehérváriak farmcsapata az idei szezonban, a hazai bajnokságban is csak hetedik lett, így felelőtlenség lett volna őket kiengedni a jóval erősebb osztrák ligába.)

Így egyedül a Dab.Docler Nationalliga-indulására lehet esély. A klub a tervek szerint 40 játékossal kezdené a szezont, amiben egy nagycsapatot és egy utánpótláscsapatot jelentene. A klub vezetői szeretnék, ha a Nationalligában szereplő játékosok visszajátszhassanak a farmcsapatba is.

Végső döntés azonban csak a hónap végén az MJSZ közgyűlésén lehet, de az osztrákok végleges állásfoglalása is kérdéses még.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr262895399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása