MOL csapat Jégkorong Blog

Sérülések nehezítik a jégkorong-válogatott felkészülését

2011.04.07. 20:23 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A magyar jégkorong-válogatott egy hete kezdte meg a felkészülést az áprilisi, budapesti Divizio I-es világbajnokságra. Ted Sator együttese első edzőmeccsén magabiztosan verte Horvátországot, majd az edzői stáb döntése értelmében öt játékos - Jobb Dávid (védő), Berta Ákos, Jánosi Csaba, Somogyi Balázs és Vaszjunyin Artyom (csatárok) - kikerült a vb keretből.

 Azóta csatlakoztak a kerethez az eddig pihenő játékosok, de a teljes keret csak a jövő hét elején állhat össze. Így szerda estig 4 kapus, 11 hátvéd és 18 csatár készült együtt.

 A létszám azonban sajnos csökkent, mert a védő, Kiss Dániel a szerda délelőtti tréningen eltörte a kezét. A fiatal dunaújvárosi védőt egy korong találta el, és ő hiába akart délután is edzeni, már nem tudott. Bedagadt kezét megröntgenezték, ahol kiderült, eltörött a csontja, és hat hétig gipszet kell viselnie, így biztos, hogy kihagyja a vb-t.

Kiss kiválása után 32 fős maradt a keret, a négy teljes sorhoz még két-két kapustól és hátvédtől, valamit hat csatártól kell elbúcsúzni. A következő szűkítésre a hétvégi szlovének elleni meccsek után kerül sor, várhatóan szombaton.

Ezeken a meccseken már játszani szeretne Tokaji Viktor is, bár a szakmai stáb inkább még pihentetné az egyik legrutinosabb magyar védőt. Tokaji válla két héttel ezelőtt, a bajnoki döntő harmadik meccsén ugrott ki, de akkor egyből helyre tették. Játszhatott a negyedik mérkőzésen is, azóta pihent ugyan tíz napot, de még nem száz százalékos.

A válogatott felkészülésén megkülönböztető piros mezt kapott, ami azt jelenti, hogy ő nem ütközhet, és vele sem ütközhetnek. Tokaji mellett Horváth András és Kovács Csaba is kisebb betegséggel bajlódott, de mostanra már teljes értékű munkát végeznek.

A válogatott az április 17-én rajtoló budapesti vb előtt még négy felkészülési találkozót játszik. Pénteken a káposztásmegyeri Jégpalotában, szombaton pedig Székesfehérvárott Szlovénia, április 12-én ugyancsak a Jégpalotában, míg 13-án Dunaújvárosban Ukrajna lesz az ellenfél.

 

A további felkészülési program:
április 8., péntek 19 óra: Magyarország-Szlovénia, Budapest/Jégpalota
április 9., szombat 19 óra: Magyarország-Szlovénia, Székesfehérvár
április 12., kedd 19 óra: Magyarország-Ukrajna, Budapest/Jégpalota
április 13., szerda 18 óra: Magyarország-Ukrajna, Dunaújváros

A világbajnokság programja:
április 17., vasárnap: Olaszország-Spanyolország 16 ó, Magyarország-Hollandia 19:30 ó
április 18., hétfő: Olaszország-Hollandia 16 ó, Magyarország-Koreai Köztársaság 19:30 ó
április 19., kedd: szünnap
április 20., szerda: Hollandia-Spanyolország 16 ó, Olaszország-Koreai Köztársaság 19:30 ó
április 21., csütörtök: szünnap
április 22., péntek: Hollandia-Koreai Köztársaság 16 ó, Magyarország-Spanyolország 19:30 ó
április 23., szombat: Koreai Köztársaság-Spanyolország 16 ó, Magyarország-Olaszország 19:30 ó 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr962807993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása