MOL csapat Jégkorong Blog

Zaklatott év után nyert kupabronzot a Fradi

2011.02.03. 00:10 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Egy év alatt három edző, válogatott játékosok távozása, pálya és anyagi gondok. Ezek nehezítették a szezon során a Fradi jégkorongcsapatát, de a játékosok a Magyar Kupa bronzmeccsén megmutatták, létezik még a Fradi-szív.

A Ferencváros jégkorongcsapata a hétvégén remek játékkal, 4-0-s győzelemmel megszerezte a harmadik helyet a Tippmix Magyar Kupában. A zöld-fehérek dolgát könnyítette, hogy a hazai pályán szereplő Miskolcból eltiltás miatt hiányzott két legjobb védője Derton és Waddell. A győzelem értékét növelte, hogy egy nappal korábban az elődöntőben súlyos, 9-1-es vereséget szenvedtek a Vasastól.

A győzelem lehetett volna nagyobb arányú is, ha a Jegesmedvéknél nem véd parádésan az éppen a Fraditól elcsábított Budai Krisztián. A miskolciak így hiába játszottak jelentős fölényben, a gólokat a Fradi ütötte és végül simán nyerte a bronzcsatát.

A zöld fehérek sikerüknek köszönhetően hét év után nyertek ismét érmet egy sorozatban. Azonban mégsem örülhetnek feltétel nélkül a fővárosiak, hiszen az egész évet figyelembe véve zűrös szezon van mögöttük.

Egy idény alatt három edzőt „fogyasztottak el”, de nem akartak jönni a jobb eredmények. Hiába próbálkoztak külföldi szakemberekkel, a legjobb megoldás végül a fiatal Fekti Bálint lett, akivel több meglepő győzelmet is arattak. Fekti Finnországban szerzett edzői diplomát, és bár sokan féltették remekül megértette magát magyarral és külföldivel, fiatallal és öreggel.

A játékosoknál is jelentős volt a lemorzsolódás, hiszen amíg a szezont közel harminc hokissal kezdték, mostanra alaposan csökkent a létszám.

Ugyanakkor semmi nem garantálja, hogy a jelenlegi keretet is sikerül egyben tartani a következő szezonra, hiszen már idén is többen távoztak, amikor a vezetőség csökkentette a játékosok fizetését. Az anyagi gond egyébként is fontos tényező a magyar jégkorongban, hiszen az EBEL-ben szereplő Fehérvár kivételével, szinte minden csapatnál adódnak kisebb-nagyobb gondok.

Ehhez jöttek a pálya gondok, melyek legabszurdabb változatában még az is szóba került, hogy a Fradi Újpestre költözik. Végül semmi nem lett ebből a rémálomból, és maradtak Pesterzsébeten.

A játékosok ilyen „előélet” után nyerték meg a Magyar Kupa bronzérmét, ami az egész szezont figyelembe véve dicséretes teljesítmény. A folytatásban a bajnokság pénteken kezdődő középszakaszában – melyet a harmadik helyről kezdenek - javíthatnak Jánosiék, kérdés mekkora erőt merítenek a mostani sikerből. Az igazi bravúr az lenne, ha a bajnokság végén is érmet nyernének.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr342634810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása