MOL csapat Jégkorong Blog

Az idei bajnokság különdíjasai

2011.01.25. 18:24 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Véget ért a jégkorong MOL-liga küzdelemsorozata. A bajnoki címet a HSC Csíkszereda együttese szerezte meg. A csapat sikere mellett, az egyéni díjazottak között is a csíkszeredaiak aratták a legtöbb sikert, hiszen a kapusposzton kívül mindenhol ők nyertek. Lubomir Hurtaj duplázott.

A bajnokság pontkirálya a HSC játékosa Lubomir Hurtaj lett. A szlovák hokis 31 góllal és 46 gólpasszal zárta a szezont. Remek mutatójának köszönhetően, Hurtaj a pontkirályi címe mellé érthetően begyűjtötte a legjobb csatár titulust is

A 36 éves játékosnak nem ez az első bajnoki címe, hiszen háromszoros szlovák aranyérmes, és szerepelt a 2000-es világbajnokságon is, ahol a szlovákok ezüstérmesek lettek.

Annak ellenére, hogy szlovák válogatott volt, kedvenc játékosa egy cseh klasszis Jagomir Jagr, míg csapata a Pittsburgh Pinguins. Még sokáig akar játszani, de már most tudja, hogy aktív pályafutása után sem akar elszakadni a sportágtól, edző szeretne lenni. A legjobb kapusnak a Vasas hálóőrét Rajna Miklóst választották. A még mindig csak 21 esztendős játékossal már a válogatottban is számolnak, és idei remek teljesítményének köszönhetően nem elképzelhetetlen, hogy tagja lesz az áprilisi budapesti világbajnokságon szereplő magyar csapatnak.  Ezen pedig sokat tehet azért, hogy valóra váljon élete nagy álma, az a-csoportos világbajnokságon való részvétel.

 A védők között nem tudtak dönteni a szakemberek és a Miskolci Jegesmedvék 32 esztendős kanadai játékosát Andrew Dertont és Csíkszeredával bajnok 35 esztendős szlovák Jozef Hrubyt találták a legjobbnak. Mindketten az egész évad során megbízhatóan teljesítettek és nem csak a rombolásból vették ki a részüket, hiszen számos gól és gólpassz kötődik a nevükhöz. 

 A MOL liga 2010-2011-es szezonjának különdíjasai:

 Pontkirály:

  • Lubomir Hurtaj (HSC Csíkszereda);
  • Legjobb kapus: Rajna Miklós (Vasas);
  • Legjobb védők: Jozef Hruby (HSC Csíkszereda) és Andrew Derton (Miskolc);
  • Legjobb csatár: Lubomir Hurtaj.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr72613022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása