MOL csapat Jégkorong Blog

Egy kanadai, aki magyar válogatott akar lenni

2010.11.21. 10:37 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Tyler Metcalfe nem egy egyszerű légiós a hazai jégkorong ligában. A Kanadából származó játékosnak hiába Wayne Gretzky a példaképe, célja, hogy magyar állampolgár legyen, és a válogatottban szerepelhessen.  A hazai jégkorong bajnokságban, a MOL ligában számos külföldi játékos szerepel. Többnyire európaiak, de akad köztük olyan is, aki a sportág őshazájából, Kanadából érkezett. Ilyen Tyler Metcalfe, aki a DAB Docler együttesének támadója.

Ahogy az Kanadában megszokott, már négyévesen korcsolyázott, miután édesapja elárasztotta vízzel a házuk kocsifelhajtóját, hogy az így készített jégen, a bátyjával tanulhasson korcsolyázni. Édesapja – aki nem mellékesen biliárd bajnok volt hazájában - egyébként is jelentős szerepet játszott abban, hogy a fia a jégkorong mellett döntsön, hiszen szívesen vitte gyermekeit a Winnipeg Jets nyitott jégpályájára meccset nézni.

A papa törekvéseit siker koronázta, hiszen a 26 esztendős Tyler eddig kétszer (2006-ban és 2008-ban) egyetemi bajnokságot nyert az Albertai Egyetem csapatával, kanadai válogatottként részt vettem az U18-as világbajnokságon és már három csapattal (Chicago, Tampa Bay, San Jose) is részt vett NHL-es edzőtáborban.

Egy kanadainak nem is lehet más a példaképe, mint Wayne Gretzky, de napjaink sztárjai közül Ovecskint tartja a legnagyobbnak. Ahhoz, hogy legalább megközelíthesse őket, napi két órát edz, hetente hat alkalommal. A magyar játékosok közül a DAB csapatkapitányát Szilassy Zoltánt tartja sokra.

„Az apám volt az első edzőm, tőle elsősorban az elhivatottságot, és a folyamatos fejlődés fontosságát tanultam meg. Jelenlegi edzőnk J.P. MacCallum, és a legfontosabb amit tőle tanulunk, hogy az egész csapatnak egyenletes teljesítményt kell nyújtania, csak úgy léphetünk előre. Ebben még fejlődnünk kell”. Úgy gondolja ameddig egészség és az elhivatottság megvan, hosszú karriert lehet befutni a sportágában. Így nem is meglepő, hogy addig szeretne játszani, amíg képes rá és megfelelően magas színvonalon tud teljesíteni. A pénzjuttatástól függetlenül mindig a győzelem megszerzésére törekszik, egyszerűen nem szeret veszíteni.

Rendkívül fontosnak tartja a megfelelő felszerelést, mert a hiánya azt jelenti, hogy nem állnak rendelkezésre azok az alapvető eszközök, amelyek a képességei legjobb kiaknázásához szükségesek. Metcalfe tisztában van a képességeivel, tudja, hogy a kanadai válogatottba lehetetlen bekerülni Magyarországról, ezért szeretne mihamarabb magyar állampolgárságot szerezni, és bekerülni a magyar válogatottba.  Kabalája ugyan nincs, de a meccsek előtt minden alkalommal ugyanazokkal a mozdulatsorokkal melegít be. Ez a szokás segíti abban, hogy mentálisan felkészüljön a mérkőzésre. Egyelőre a DAB-ban, a későbbiekben pedig a magyar válogatottban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr492462611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása