MOL csapat Jégkorong Blog

Összességében sikeres volt a hoki-válogatott idei szereplése

2013.05.26. 13:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szuper2.jpgSvédország sikerével véget ért az A-csoportos világbajnokság, így elmondhatjuk, hogy Európában véget ért a jégkorong-szezon. A magyar válogatott ismét eredményes szezont tudhat maga mögött, egyetlen hiányérzetünk lehet csak, mégpedig az olimpiai előselejtezőn történtek miatt.

Az olimpiai előselejtezőn Litvánia és Horvátország legyőzése amolyan újgyakorlat volt, ugyanakkor a mindent eldöntő hollandok elleni meccsen hiába vezettünk másfél perccel a vége előtt, nem sikerült megtartanunk az előnyt, és a hosszabbításban a vérszemet kapott hollandok kiharcolták a győzelmet.

A budapesti világbajnokságot megelőző meccseken a Románokat és Koreát is leiskoláztuk, és a korábban mumusnak számító lengyeleket megvertük. Ugyanez a sors várt rájuk a Három Nemzet Tornáján, ahol 4-2-es vereséget szenvedtek, de még mindig jobban jártak, mint a Japánok, akiket 7-0-ra vertek Sofronék.

El is érkeztünk az áprilisi budapesti világbajnokságig, ahol Nagy Britannia magabiztos legyőzése után hatalmas meglepetésre – 4-1-es vezetésről – 5-4-re kikapott a magyar együttes, ezzel roppant nehéz helyzetbe hozva magát.

A folytatásban ugyanakkor bizonyították Rich Chernomaz játékosai, hogy bennük van a bravúr, hiszen az év legnagyszerűbb győzelmét aratták, Mihály és Tokaji góljával legyőzték a jóval esélyesebbnek tartott Kazahsztánt. A következő körben azonban jöttek a mumusunknak számító olaszok és a tőlük elszenvedett vereség azt jelentette, hogy az utolsó fordulóban hiába vertük Japánt, ismét nem sikerült a feljutás.

Összességében a magyar válogatott tavaly október óta 13 mérkőzést játszott, ezeken három vereség mellett tíz alkalommal győzni tudott. A vereségek közül különösen a hollandok és a koreaiak elleni volt fájó. Ez utóbbit legközelebb jövő tavasszal lehetőségünk kijavítani, hiszen a soron következő Divízió I-es vb-t Szöulban rendezik. Ez akár jó előjel is lehet, hiszen a magyar válogatott utoljára 2008-ban játszott Ázsiában világbajnokságon, és akkor Szapporóban az A-csoportba jutottak, de előtte 2000-ben Kínában a Divízió 1-be jutás volt a tét, és a feljutás akkor is sikerült.

Ugyanakkor a hoki szerelmesei itthon is izgulhatnak majd világbajnokságon, hiszen az U20-as válogatott decemberben, az U18-as pedig jövő áprilisban lép itthon jégre a hazai rendezésű vb-n. Előbbinek Horvátország, Hollandia, Észtország, Litvánia és Románia lesznek az ellenfelei, míg a két évvel fiatalabbak Szlovénia, Ausztria, Lengyelország, Ukrajna és Japán ellen bizonyíthatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr905318341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása