MOL csapat Jégkorong Blog

Mint a hokiban: bronzérmes lett az inline-válogatott a divízió 1-es vb-n

2013.06.11. 14:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

inline_jegkorongblog.jpgAz áprilisi divízió 1/A világbajnoksággal ugyan véget ért a hazai jégkorong szezon, de vannak hokisok, akik nem tudják „abbahagyni”. Ilyen többek között az évek óta Svédországban élő Bartalis István, vagy a rutinos rókának számító Peterdi Imre akik alapemberei voltak az elmúlt héten rendezett divízió 1-es inline világbajnokságon bronzérmet nyert magyar válogatottnak.

A Drezdában megrendezett tornán két osztályban 16 csapat versenyzett, az A csoportban a világbajnoki címért, a divízió 1-ben a feljutásért. A magyar együttes az utóbbiban szerepelt, a csoportjában Argentína, Japán és Ausztria volt az ellenfele.

A csoportmeccsek során a vb-újonc argentinokat büntetőkkel, a japánokat pedig magabiztosan három góllal (4-1) vertük. A továbbjutás szempontjából létfontosságú meccsen azonban 4-3 arányban kikaptunk az osztrákoktól.

Ez egyben azt is jelentette, hogy a mieink a második helyen végeztek, így nem a torna leggyengébb csapatával Bulgáriával, hanem a másik csoport harmadik helyezettjével a horvátokkal küzdött meg a divízio 1 elődöntőjéért.

Ez végül a vártnál simább meccset hozott, hiszen a magyar együttes magabiztos játékkal a torna egyik legsimább meccsét játszva nyert 9-1 arányban. Ez azt jelentette, hogy ismét az osztrákokkal csaphatunk össze a döntőért.

A magyar csapat hatalmasat küzdött, de sajnos négy nap alatt másodszor is egygólos vereséget szenvedett a „sógoroktól”, így csak a bronzért mérkőzhetett. A bronzmeccsen aztán a mesterhármasig jutó Bartalis vezetésével 7-5-re diadalmaskodott és megszerezte az divízió 1-es inline vb bronzérmét.

A döntőben a minket kétszer is legyőző osztrákokon „átgyalogoltak” az angolok és 5-1-es győzelmükkel elérték, hogy jövőre – egy év kihagyás után – ismét Nagy Britannia legyen az A-csoportos torna  egyik szereplője.

Az A-csoportból a szlovének estek ki, így a jövő évi világbajnokságon – a jégkorong vb-hez hasonlóan – az osztrákok mellett ők lesznek a legnagyobb riválisaink a feljutásért folytatott harcban.

Az elitkategóriában az Egyesült Államok szerezte meg az aranyérmet, miután a döntőben ellenfelénél kétszer annyi gólt ütve, 6-3-ra diadalmaskodott Svédország ellen. A bronzérem is a tengerentúlra került, miután a harmadik helyért rendezett találkozón Kanada 5-1-re kiütötte a szlovákokat.

(Fotó:jegkorongblog.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr745355228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása