MOL csapat Jégkorong Blog

A jégkorong-válogatott alapemberei bizakodva várják a budapesti vb-t

2013.03.26. 10:15 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

jégkorong válogatott.jpgMiközben a MOL Liga döntőjében a Dab.Docler és a Csíkszereda összecsapása hihetetlen izgalmakat és végletekig fokozott feszültséget hozott, nem szabad elfelejteni, hogy már egy hónap sincs hátra a budapesti Divízió I-es világbajnokságig.

A Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő tornán Japán, Kazahsztán, Dél-Korea, Olaszország és Nagy Britannia lesz legjobbjaink ellenfele. 

A válogatottban alapembernek számító Horváth András immár 18 esztendeje meghatározó játékosa a nemzeti együttesnek, és bízik benne, hogy idén  sikerül megismételni a 2008-as szapporói bravúrt, feljutni az A-csoportba.

A Sapa Fehérvár AV19 védője a világbajnokság hivatalos oldalán a válogatottal kapcsolatban elmondta, jó lett volna részt venni az EBEL rájátszásában, de azért így sem történt tragédia. A bő kerethez tartozók többsége rutinos hokis, tudja kezelni ezt a helyzetet is. S mivel igencsak feszített volt az idei évaduk, akár még hasznukra is lehet, hogy némi plusz pihenőhöz jutottak.

„A szapporói sikerrel magasra tettük a mércét önmagunk számára. Ez azonban nem baj, komoly cél nélkül nem is lenne érdemes dolgozni. Én is azt vallom, amit Rich Chernomaz mondott a bemutatkozó sajtóbeszélgetésen: azért küzdünk, hogy feljussunk a legjobbak közé” – mondta a 2007–08-as szezon óta Székesfehérváron jégkorongozó védő.

Ugyanakkor tisztában van vele, hogy a lebonyolítási rend átszervezése miatt bombaerős a mezőny, nincsenek könnyed, ráhangoló meccsek a világbajnokságon. A torna valamennyi összecsapásán a maximumot kell nyújtani. Úgy véli, a magyar együttes azzal van lépéselőnyben a riválisokkal szemben, hogy számíthatunk a fantasztikus magyar szurkolók buzdítására.

Azt még nem tudja milyen sorban és milyen poszton számít rá Rich Chernomaz szövetségi kapitány, de szíve szerint „állandó” párjával, Tokaji Viktorral alkotna egy védőpárost

Csapattársa Sofron István számára még mindig fájó pont, hogy a novemberi olimpiai előselejtezőn alulmaradtunk a hollandokkal szemben. Azonban nem akar keseregni, inkább erőt merítene abból, hogy évek óta ott vagyunk a feljutásra esélyesek között.

„Az áprilisi vb-n remek ellenfeleink lesznek, számukra viszont plusz erőt adhat az Aréna publikuma és a tv-nézők szeretete. Szerintem nem szabad másként hozzáállni ehhez a tornához, csakis a feljutás reményében” – mondta a Sapa Fehérvár AV19 válogatott szélsője.

Ő sem akar „beleszólni” a válogatott összeállításába, de mint elmondta, tisztában van vele, amit felnőttként elért, azt nagyrészt Vas Mártonnak és Ladányi Balázsnak köszönheti. Mint elmondta, az együtt töltött három év eredményeként már egymás gondolatát is ismerik, egyetlen szemvillanásból tudják, ki mire készül, kinek hová kell helyezkednie a jégen.

(Fotó:mti.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr715170680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása