MOL csapat Jégkorong Blog

Hárman harcolnak a rájátszás két helyéért a MOL Ligában

2013.02.22. 11:20 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dab-miskolc.jpgMindössze kilenc mérkőzés van hátra a jégkorong MOL Liga idei alapszakaszából. Az már korábban eldőlt, hogy a 48 meccses alapszakaszt a Dab.Docler zárja az élen, miként az is biztos, hogy a Ferencvárosnak és az Újpestnek nincs esélye a legjobb négy közé kerülni.

Akad olyan együttes, amelyiknek két, míg többeknek három meccse van még hátra, és a Miskolc második helye szinte biztosnak mondható, a maradék két helyre három csapatnak van még esélye.

A szabályok szerint az alapszakaszt már januárban megnyerő Dab.Docler választhat magának ellenfelet a rájátszásba jutó további három együttes (HSC Csíkszereda, Érsekújvár, Brassó) közül.

Jelenleg a nyolcvan pontos Csíkszereda várhatja a legkedvezőbb helyzetből a véghajrát, hiszen előnye egy illetve négy pont a riválisaival szemben. Ha valamennyi hátralévő meccsét nyeri, úgy semmi sem menti meg a harmadik helytől. Ugyanakkor nincs könnyű helyzetben a HSC, hiszen pénteken fő riválisát a Brassót fogadja. A hátralévő két meccsét is otthon játssza, de amíg a Fradi ellen biztosra vehető győzelme, a Dunaújváros ellen kérdéses, mennyire veszi komolyan a Dab. a találkozót.

A Brassónak annyival nehezebb a helyzete, hogy a Fradit és a Doclert ők is fogadják, ugyanakkor a Csíkszeredával idegenben kell megmérkőzniük, ami valószínűleg mindkét csapatnak az év meccse lesz.

Annyiból az Érsekújvárnak van a legnehezebb helyzete, hogy már csak két mérkőzése van az alapszakaszban. Ezek közül az Újpestet valószínűleg idegenben is legyőzik, míg a Miskolc vendégjátéka azon is múlik, a Jegesmedvék mennyire veszik komolyan a túrát, hiszen már biztos a helyük a rájátszásban.

Ugyanakkor nem elhanyagolható tény, hogy a szezon során többnyire csak epizódszerepre kárhoztatott Ferencváros és Újpest egy esetleges pontszerzéssel – vagy győzelemmel – alaposan bekavarhat a három rájátszásra hajtó együttes jövőjébe.

A rájátszásban, ha az alapjátékidő (60 perc) után döntetlen az állás, a hosszabbításban az első gólig játszanak. A csapatok húszpercenként kapnak negyedóra pihenőt, és - ha nincs kiállítás - 4-4 mezőnyjátékos lehet a pályán. Ezen kívül lesz gólbíró és - egyelőre csak Miskolcon - videóbíró.

A rájátszásért küzdők hátralévő meccsei és jelenlegi helyzetük a MOL Ligában:

Nové Zámky–Miskolc        

Csíkszereda–Brasov           

Csíkszereda–FTC-ESMTK   

Brasov–Dab.Docler            

Újpesti TE–Nové Zámky   

Csíkszereda–Dab.Docler    

Brasov–FTC-ESMTK        

3. Csíkszereda 80 pont

4. Nové Zámky 79 pont

5. Brasov 76 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr885097706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása