MOL csapat Jégkorong Blog

Komoly gondban a MOL Liga újonca a HC Nové Zámky

2012.12.05. 11:20 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

nové_zamky.jpgA MOL Liga idei sorozatában a HC Nové Zámky csapatának személyében egy újoncot köszönthettünk. Az érsekújvári csapat villámrajtot vett a pontvadászatban, sokáig a bajnoki címvédő Dunaújváros mögött a második helyen állt. Aztán jött a november, és az Érsekújvár megkezdte nem várt mélyrepülését. 

A Mol Liga-újonca a bajnokság előtt komoly szerepre vágyott. Hosszú ideig a szlovák 1. ligában versenyeztek, de a pénzügyi válság miatt az utóbbi időt a 2. ligában töltötték. Tavasszal eltervezték, hogy újraépítik a minőségi hokit Érsekújváron, és ehhez a Mol Liga-szereplés jelenti számukra a jó utat.

A csapat vezetőedzője Robert Spisak még ennél is tovább ment, a rajt előtt úgy fogalmazott, egyértelmű céljuk a Mol Liga megnyerése. Elismerte ugyan, hogy az első év a tanulásé, és komoly eredmény csak 2-3 év múlva várható el csapatától, ennek ellenére már az első évben sem tartotta kizártnak, hogy csapata az élen végezzen.

Ennek megfelelően remekül kezdték a bajnokságot, hiszen négy győzelemmel rajtoltak, a bajnoki címre is esélyesnek tartott Csíkszeredát otthon és idegenben is legyőzték.

Az odahaza a piros, idegenben a fehér felszerelésben játszó – eredetileg zöld-fehér összeállítású klub – első vereségét az ötödik fordulóban a címvédő Dunaújvárostól szenvedte el. A folytatásban újabb győzelmi széria következett, az első tizenkét meccsén csak az újvárosiaktól kapott ki, így magabiztosan tartotta második helyét a pontvadászatban.

Október 22-én azonban kikaptak az addig nyeretlen Újpesttől, és ekkor valami megtörhetett a csapatnál. Utána is arattak nagyarányú győzelmeket (5-0 a Csíkszereda, 6-2 a Brasso ellen), de egyre több nem várt és meglepetésnek számító vereség csúszott be.

A nem várt eredmények annyira megzavarták a csapatot, hogy a miskolci Jegesmedvék elleni találkozón nemes egyszerűséggel levonultak a jégről, mert megítélésük szerint a játékvezetők csak őket büntették a kiállításokkal. Szerencséjükre a szövetségnél nem csináltak nagy ügyet az esetből, mert egy esetleges pontlevonás még mélyebb sebet ejtett volna érzékeny lelkükön. 

Legutóbbi kilenc meccsükből hetet is elveszítettek, így jelenleg 42 ponttal – 30 ponttal lemaradva az élen álló Dab.Docler mögött – a bajnokság „közepén”, a negyedik helyen állnak, ötven százalékos teljesítménnyel. Eddig lejátszott 27 meccsükből 13-at nyertek meg, és 12-t veszítettek el a rendes játékidőben, míg a hosszabbításban megnyert illetve elveszített meccsek aránya 1-1. A harmadik helyen álló miskolciak öt ponttal előzik meg őket, míg a mögöttük álló Brasso hatpontnyira van tőlük.

Az elkövetkező fordulók azonban esélyt adnak a felzárkózásra, hiszen a Ferencvárost, az Újpestet és a Csíkszeredát fogadják otthon, míg utaznak a lila-fehérekhez. Ezt követően egy Miskolc elleni hazai meccs, majd a Fradi oda-vissza következik. Amennyiben valóban szeretnének a MOL Liga meghatározó csapata lenni, ezeken sok pontot kell szerezniük, mert egy esetleges hullámvölgy esetén még az elődöntőbe kerülés is beszélybe kerülhet számukra.

(fotó:jegkorongblog.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr504948216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása