MOL csapat Jégkorong Blog

Galanisz Nikandrosz lehet az első 100 gólos a MOL-Ligában

2012.11.02. 14:40 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dab-miskolc.jpgTöbb szempontból is történelmi lehet a Dab.Docler pénteki meccse az UTE ellen. Nem lebecsülve a fővárosi csapatot, a bajnokságban listavezető dunaújvárosiak számára csak a győzelem az elfogadható eredmény.

Amennyiben ez sikerül a rendes játékidőben, úgy ez lenne a csapat tízedik olyan győzelme, melyet hazai jégen a rendes játékidőben nyert meg. Az eddigi képbe csak a HSC elleni vereség és a Ferencváros elleni hosszabbításos győzelem csúfít bele.

Az újvárosiak jó előjelekkel várhatják ellenfelüket, hiszen a legutóbbi fordulóban a nagy rivális HSC-re mértek megsemmisítő erejű 6-0-s győzelmet, ezzel méltó bosszút álltak az eddigi egyetlen hazai vereségükért. A Dab. és az Újpest legutóbbi meccsén 10-0-ra nyert az újváros és azon a meccsen Galanisz Nikandrosz egy gólt szerzett, amely pályafutása 99. MOL-liga találata volt.

A Csíkszereda ellen nem talált be, így az újpestiek ellen szerezheti jubileumi gólját. A MOL-liga történetében ő lehet az első játékos, aki eléri a 100. találatot, és ehhez mindössze 145 mérkőzésre volt szüksége. 

Galanisz természetesen tagja a megbízott szövetségi kapitány Diego Scandella keretének, amely november 9-11 között olimpiai selejtezőt vív a Papp László Sportarénában Litvániával, Horvátországgal és Hollandiával.

Az Acélbikák 88-as számú klasszisa mindössze 24 esztendős, de már így is jelentős hokis múlttal rendelkezik. Korosztályos bajnoki címek mellett a felnőttek között is nyert már bajnoki és kupa aranyat, de tudásáról mindent elmond, hogy kétszer választották az év legtechnikásabb játékosának.

Egyik legnagyobb erénye, hogy szinte mindig tudja hozni a tőle elvárható szintet, ami hazai viszonylatban jónak számít. A tavalyi szezonban a válogatott szereplés mellett hatalmas élménye volt, a MOL Liga siker, amit 4:0-ra söpörtek be a Miskolc ellen, de min t elmondta, a Kontinentális Kupa mérkőzései is feledhetetlenek voltak, és az újabb Magyar Kupa győzelem is legalább olyan értékes számára, mint a MOL-Liga elsőség.

Még a szezon előtt úgy fogalmazott, ha minden a tervei szerint alakulna, akkor ő egész életében Dunaújvárosban maradna. Ugyanakkor nem tartja kizártnak, hogy egyszer egy erősebb bajnokságban is kipróbálja magát.

Eddigi pályáját elnézve nem elképzelhetetlen, hogy ott is összejön a 100 gól. . .

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr234885218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása