MOL csapat Jégkorong Blog

Történelmi csúcson a jégkorong-válogatott

2012.04.25. 11:41 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A magyar jégkorong-válogatott a harmadik helyen végzett a Divízio I-es világbajnokságon. A mieink két győzelem után (Japán, Ukrajna) a két esélyesebb csapattól (Szlovénia, Ausztria) kikaptak, majd egy már tét nélküli meccsen a britek is jobbnak bizonyultak.

A magyar együttes teljesítménye azonban így is elismerésre méltó. Sofronék teljesítményükkel így is egy helyet javítottak világranglista helyezésükön és Ukrajnát megelőzve már a 19. helyen állnak.

Amint arról a jégkorong.blog.hu is beszámolt, amióta ebben a rendszerben mérik a válogatottak teljesítményét, még soha nem voltunk ilyen elöl. Az elmúlt években szinte folyamatosan a 20. helyen álltunk, eddig az volt a legelőkelőbb pozíciónk.

A kiemelkedő helyezésnek köszönhetően az is eldőlt, hogy Magyarország az előselejtező legjobb csapataként, a terveknek megfelelően az olimpiai kvalifikációs torna három csoportja közül az egyiknek a házigazdája lesz.

A viadalra november 8. és 11. között kerül majd sor a Papp László Budapest Sportarénában. A négy országot felvonultató tornán a magyar csapat ellenfelei között biztosan ott lesz a holland és a litván együttes, míg a harmadik rivális jelen állás szerint a szerb válogatott lesz.

A válogatott sikerei mellett természetesen javában zajlik az élet a MOL liga csapatai körül is. Amíg az idei győztes Dab.Doclernél minden részletben megállapodtak és szóban már megegyeztek a svéd Stephan Lundt vezetőedzővel, addig az OB I-ben, illetve a MOL Ligában is döntős Miskolci Jegesmedvéknél eldőlt, hogy távozik posztjáról Greg Lindqvist vezetőedző.

A klub közleményéből kiderült, hogy a svéd szakember olyan ajánlatot kapott (Brassóból), amelyre azonnal kellett válaszolnia, és mivel a borsodi egyesület még csak most dolgozik a következő szezon költségvetésen, nem tudott tovább várni a Miskolc ajánlatára.

„Nagyon sajnáljuk, hogy Greg így döntött, de a jelenlegi helyzetben a klub vezetésének olyan megalapozott döntéseket kell hoznia, amely biztosítja a következő szezon sikeres megvalósítását. Greg eredményes munkát végzett Miskolcon, és ezt ezúton is köszönjük neki” – mondta Egri István, a klub elnöke.

„Nagyon szép és eredményes kilenc hónapot töltöttem Miskolcon. Szeretném megköszönni a klubvezetésnek, a csapatnak és persze a fantasztikus szurkolótábornak, hogy ilyen emlékezetes és sikeres szezont tudhatunk magunk mögött. Most ugyan elválnak útjaink, de mint a mondás tartja: Soha ne mondd, hogy soha” – nyilatkozta Greg Lindqvist.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr44471644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása