MOL csapat Jégkorong Blog

A válogatott Szlovéniába, a Volán két csapattal is Ausztriába készül

2012.03.31. 13:53 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Április 2-án, hétfőn elkezdi a felkészülést a ljubljanai divízió I/A-csoportos világbajnokságra a felnőtt válogatott. A szövetség honlapjának beszámolója szerint a keret tagjai hétfőn 14 órakor találkoznak a káposztásmegyeri Jégpalotában, és Kevin Primeau szövetségi kapitány 16 órától meg is tartja az első jeges edzést.

Keddtől aztán már napi két gyakorlás lesz a programban. Az első 10 órától, majd a délutáni 17.30-tól. Április 7-én, szombaton csak délelőtt tréningezik majd a nemzeti együttes, 17.30 órától pedig Lengyelországgal vív felkészülési mérkőzést. Vasárnap 9 órakor kezdődik a gyakorlás, mert ezen a napon 16 órakor dobják be a korongot a lengyelek elleni második előkészületi meccsen. A lengyelek elleni páros meccsel zárul a felkészülés első hetének programja.

Miközben a válogatottak az év legfontosabb versenyére készülnek, a jégkorongos társadalomban komoly vita bontakozott ki azzal kapcsolatban, hogy a Sapa Fehérvár AV19 a következő szezonban nem indul a hazai bajnokságban, ráadásul a junior csapatát is az osztrák ligában versenyeztetné.

Az EBEL-indulás feltétele lesz a következő szezonban az U20-as EBEL-ben való részvétel. Az elmúlt években egyre jobban teljesítő fehérváriak természetesen csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez, ami azt is jelenti, hogy nem versenyeztetnek farmcsapatot a MOL Ligában.

A most zárult szezonban a Sapa Fehérvár AV19 az erősebbik felnőtt csapatával az osztrák élvonalban (EBEL) szerepelt, ott a rájátszásba jutott, míg a farmcsapat a MOL Ligában és az OB I-ben szerepelt.

Azonban az EBEL-negyeddöntőjében búcsúztak Palkovicsék, és a folytatásban a fiatalok helyén bekapcsolódtak az OB I elődöntőjébe. Itt aztán simán verték a korábban MOL Ligát és Magyar Kupát nyert Dab.Doclert (összesítésben: 3-0), míg a döntőben különösebb megerőltetés nélkül Miskolci Jegesmedvéket (összesítésben: 4-0).

A Volánnak ugyanakkor nem volt junior csapata a 2011–12-es évadban, míg az ifjúságiak aranyérmesek lettek a magyar bajnokságban. A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) ugyanakkor az U18-as nyílt bajnokságot szeretne szervezni. A fehérvári klub viszont az osztrák ligával tárgyal, amely először U20-as, 2013-tól U19-es, 2014-től pedig U18-as bajnokságot tervez lebonyolítani.

Kovács az MTI-nek úgy fogalmazott, hogy az MJSZ azt szeretné, ha erősödne a magyar felnőtt és junior OB. A fehérváriak tervéről a szakmai bizottság és az elnökség dönt majd, de az biztos: nem szeretnénk, hogy szétessen a bajnokság.

Ezzel szemben Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár szakosztály-igazgatója elmondta az senkinek sem jó, ha az OB I döntőjében 12-1-re legyőzik a Miskolcot. „Nekünk, a Miskolcnak, és a bajnokságnak sem tesz jót és a nézőknek sem tetszik” – mondta Ocskay

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr214351736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása