MOL csapat Jégkorong Blog

Hatalmas a tülekedés a MOL Liga elődöntős helyeiért

2011.12.17. 15:09 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Lezajlott a jégkorong MOL Liga alapszakaszának a kétharmada és szinte biztosra vehető, hogy a HSC Csíkszereda és a Dab. Docler jut az első két helyen az elődöntőbe. Azonban a negyeddöntős négy helyért még hatalmas a harc. 

Jelenleg öt csapat esélyes rá, hogy a 3. és a 6. hely között végezzen, egyedüliként az Újpest együttese az, amely már jóval korábban kiszállt a „versenyfutásból”. (A lila-fehérek számára már az hatalmas sikernek számít, hogy betudják fejezni a bajnokságot.) 

Az élen állók közül a dunaújvárosiak az elmúlt héten mindkét meccsüket behúzták, míg a Csíkszereda kikapott a Stauától. Így a vesztett pontok tekintetében egy meccsel kevesebbet játszó DAB hamarosan beéri a székelyföldieket.  

Jelenleg a Brassó áll a legjobban 44 ponttal, de szorosan a nyomában, mindössze egy ponttal lemaradva a Miskolc. A Jegesmedvékről sokáig azt hihettük, hogy az első két hely valamelyikére is odaérhetnek, de novemberben egy hatmeccses vereségsorozatot követően alaposan lemaradtak az élen állóktól, és most már azért is harcolniuk kell, hogy harmadikak legyenek. 

Az alapszakaszban még kétszer játszanak egymással, ezek a mérkőzések sorsdöntőek lehetnek a harmadik hely szempontjából. Az ötödik helyen álló Sapa Fehérvár AV 19 és a hatodik pozícióban lévő Ferencváros fej-fej mellett állnak, ugyanannyi ponttal (34) és ugyanolyan győzelmi mutatóval. 

A hetedik Steaua ugyan csak négy ponttal van elmaradva tőlük, ennek ellenére meglepetés lenne, ha bármelyik együttest megelőzné. Ugyanakkor a román csapat roppant fontos pontokat vehet el az előtte állóktól, amivel jelentősen befolyásolhatja az alapszakasz végeredményét. 

A lebonyolítás alapján, az alapszakasz harmadik helyezettje a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel csap össze a negyeddöntőben. Az első találkozót az előrébb végzett csapat otthonában rendezik, a küzdelem két győzelemig tart. 

Az elődöntőben az alapszakasz első két helyén végzett csapat a negyeddöntők két továbbjutójával mérkőzik, itt három győzelemig tart a párharc. A döntőbe jutott két csapat pedig négy győzelemig tartó csatában dönt a MOL Liga bajnoki címéről. 

Amennyiben a Csíkszereda nyeri a bajnokságot, úgy a négy kiírásból harmadszor bizonyulnának a legjobbnak. 2009-ben és 2011-ben is ők nyertek, „egyeduralmukat csak a Vasas Budapest Stars tudta megszakítani 2010-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr383470355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása