MOL csapat Jégkorong Blog

A Megyeri úti Jégcsarnokban a nőké lesz a főszerep

2011.10.01. 12:10 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Október 2-án a Megyeri úti Jégcsarnokban a nők lesznek a főszereplők. Itt rendezik ugyanis a Girls Hockey Day, vagyis szabad fordításban a Lányok Hokis Napja programot. 

A rendezvény a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kezdeményezése. Október 2-án Európa rengeteg országában – többek között a szomszédos Szlovákiában is – lányok ezrei húznak korcsolyát és ragadnak ütőt, hogy megmutassák magukat abban a sportágban, amit a férfiak már olyan népszerűvé tettek. 

A felhíváshoz a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) is csatlakozott, így néhány órára kisajátítja a női jégkorong a Megyeri úti csarnokot. Azt leszámítva, hogy csak nők léphetnek a jégre, semmilyen megkülönböztetés nem lesz. Ennek köszönhetően kicsik és nagyok, profik és lelkes amatőrök egyaránt ott lehetnek a pályán. 

A szervezők sajtóközleménye alapján kijelenthető, roppant változatos programot állítottak össze az érdeklődőknek. Többek között lehet majd együtt korcsolyázni és a koronggal ismerkedni (amihez korcsolyát és ütőt díjtalanul biztosítanak a rendezők) az ausztráliai divízió III-as világbajnokságon bronzérmet nyert női válogatott tagjaival, akik később nyilvános edzést is tartanak. 

Emellett megtekinthető lesz a lány utánpótlás-csapatok gyakorlása is. Ha pedig valaki már ott helyben kedvet kap a jéghokihoz, a szervezők természetesen segítenek abban, hogy hol indulhat el egy újabb reményteljes karrier, így toborozva játékosokat az egyre több embert vonzó női jégkorongnak. 

A programban különböző vetélkedők is szerepelnek, és a gyerekek legnagyobb örömére ott lesz Csúszka – az idei budapesti divízió I-es világbajnokság kabalafigurája is. A program kora délutánig tart, és estére már ismét a férfiaké lesz a főszerep, hiszen 18 órától az Újpest - HSC Csíkszereda MOL Liga találkozót rendezik Megyeren. 

Girls Hockey Day – 2011. október 2., vasárnap

Helyszín: Megyeri úti Jégcsarnok (1044 Bp., Megyeri út 13.)

Program:

09.30 Regisztráció

10.00-11.00 Kis hokis lányok edzése

11.00-12.30 Mindenki kipróbálhatja magát a jégen!

12.30-13.50 Női válogatott nyilvános edzése

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr443264996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása