MOL csapat Jégkorong Blog

A Fradinál a játékosok, Újpesten a csarnok marad

2011.08.04. 17:52 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Ferencváros július közepén kezdte el a felkészülést az Interliga 2011-12-es szezonjára. Azonban akkor az új vezetőedző Dobos Tamás még nem tudhatta, milyen játékoskerettel kell nekivágnia az új szezonnak.

A jégkorong.blog.hu értesülései szerint azonban a csapat meghatározó játékosai - Bontovics Márton, Hoffmann Attila, Jánosi Csaba, Kiss Gábor, Marosi Zoltán, Nagy László és Székely-Mádai László elfogadták a klub által ajánlott új feltételeket.

Ugyanakkor lesznek új arcok is a keretben. Az előző szezonban, a bajnokság közben menesztett Feil Arnold visszatér, és a klub játékosa lesz Hajdú Levente is, aki legutóbb a 2005–2006-os szezonban játszott a magyar pontvadászatban. Közel állnak a megállapodáshoz Galló Illéssel is, de ő egyhetes gondolkodási időt kért.

Légiósból idén valószínűleg kevesebb lesz, a tavalyiak közül csak Linus Schellin marad. Azonban rajta kívül várható még külföldi játékos, a klub vezetői elsősorban kapust szeretnének külhonból.  Rajtuk kívül az előző évad csapatából a felsoroltakon kívül legfeljebb néhány fiatal lesz tagja a 2011–2012-es keretnek, ugyanakkor további fiatalok érkeznek.

A vezetőség szóban már megállapodott a tavaly év közben leváltott Hakan Nygrennel, és ha a szerződést is aláírják, a svéd tréner lehet Dobos Tamás vezetőedző segítője a következő szezonban. A csapat eddig szárazon edzett, a tervek szerint hétfőn lesz az első jeges tréningje.

Ez a zöld-fehéreknél természetes, Újpesten azonban ünnepnek tekinthető, hogy tudnak jégen edzeni. A felnőttek a jövő hét elején kezdik meg a felkészülést, de a fiatalabb korosztályok már ezen a héten a Megyeri úti jégcsarnokban tréningeznek.

Az utánpótláscsapatoknak augusztusra száz óra jégidőt vásároltak, és a felnőttek is jégre tudnak menni jövő hétfőn, és az eredeti terveknek megfelelően, a jövőben is tudnak jégen készülni.

Ez a máshol normálisnak tűnő helyzet azonban csak a csapat egyik szponzorának köszönhető, aki biztosította a jégvásárláshoz szükséges összeget. Ugyanakkor kérdéses, hogy szeptember 1-től ki üzemelteti az UTE jégcsarnokát, és hogy ott egyáltalán lesz-e hely a lilák OB I-es csapata számára.

Újpest önkormányzata mindenesetre az egyesület segítségére sietett, Wintermantel Zsolt polgármester a jégcsarnokban rendelkezésre álló teljes jégidő 90 százalékának bérletére tett ajánlatot. Ennek értelmében 35 millió forintot fizetnének a Nemzeti Sportközpontoknak (NSK). 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr813126006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása