MOL csapat Jégkorong Blog

Szilassy Zoltán edzőként folytatja

2011.07.29. 17:17 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A jövő szezonban az osztrák másodosztályban a Nationalligában áll rajthoz a Dab.Docler jégkorongcsapata. A farmcsapat természetesen a közös magyar-román bajnokságban indul.

Azonban egyiknek sem lesz már tagja az együttes korábbi csapatkapitánya Szilassy Zoltán. A játékos kedden megbeszélést folytatott Azari Zsolttal, az Acélbikák ügyvezetőjével és közösen arra az elhatározásra jutottak, hogy a jövőben a csapat utánpótlásában dolgozva edzőként segít.

Ugyanakkor Azari reméli, a következő szezonban a felnőtt együttes mellett, az új vezetőedzőnek is segíteni tud Szilassy. Az új trénert – a tervek szerint kanadai szakembert -, aki elsősorban felelős lesz a szakmai munkáért, még keresi klubvezetés.

Ennél is komolyabb problémának tűnik, hogy a csapat egyelőre nem tud jégen edzeni a szeptember 7-én kezdődő szezonra. A klub honlapja szerint a jégcsarnokot üzemeltető DVG Zrt. egyelőre nem tudja, hogyan tudna jeget készíteni a rengeteg műszaki problémával küszködő létesítményben.

A 36 esztendős Szilassy Újpesten ismerkedett meg a jégkorongozás alapjaival, de a folytatásban játszott a Ferencvárosban és az Alba Volánban is. Tehetségét jól mutatja, hogy 94-ben – mindössze 19 évesen – már tagja volt a C csoportos világbajnokságon szereplő válogatottnak.

2009 januárjában egy edzésen súlyos szemsérülést szenvedett, és sajnos elvesztette egyik szeme látását. A tragédia ellenére már a műtétje után a visszatérésről beszélt, és alig több mint két hónap múlva már ismét edzett, majd még további két teljes szezont játszott végig.

Szilassy a kinevezése után úgy fogalmazott, még játszhatott volna, de már többször gondolt rá, ha kapna egy jó edzői ajánlatot, elgondolkodna rajta. Teljes pályafutást tudhat maga mögött, de tudja mit rontott el. Éppen ezért tanítványainak elsősorban azt szeretné elmondani, mit csináljanak másképp, hogy ők már ne rontsák el.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr523110168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása