MOL csapat Jégkorong Blog

Fantasztikus csapat, fantasztikus közönség a hoki vb-n

2011.04.19. 00:08 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Elkezdődött az év egyik legrangosabb hazai sportrendezvénye, a budapesti rendezésű divízió 1-es jégkorong világbajnokság. Hazánk nyolcadik alkalommal rendez hasonlóan fontos nemzetközi tornát. Negyedszer szerepel nálunk a sportág második vonala, de háromszor rendeztünk C-csoportos vb-t, egyszer – még 1929-ben – Európa-bajnokságot.

Azonban ezeken a tornákon csak kétszer (1983-ban és 98-ban) sikerült a végső győzelem és a feljutás.

 Ezúttal sem indult jól a torna, hiszen az egyik legjobb formában lévő támadónk Bartalis az első meccs előtti bemelegítés során (focizás közben) egy kábelre lépett és bokaszalag-szakadást szenvedett, így Ted Satornak teljesen más összetételű sort kellet kitalálnia a sérülés miatt.

A hollandok elleni nyitómeccs felvezetése azonban feledtette az emberkel a gondot, hiszen a szervezők olyan pazar show-műsorral készültek, ami minden dicséretet megérdemel. Volt lézer, éneklés, bevonulás tapsviharban, dobosok, hivatalos megnyitó, és ehhez jött egy parádés első negyed.

A telt ház előtt ugyan kissé visszafogottan kezdett a magyar együttes, de az első percek holland nyomása után bő öt perc alatt eldöntötte a találkozót. Bár még sok van hátra a vb-ből, nehéz elképzelni, hogy ennél hatékonyabb lés eredményesebb öt percet produkálnak Sofronék.

A második húsz percet ugyan megnyerik a hollandok, - amihez kellett egy visszafogottabb magyar együttes is - de ez nem osztott nem szorzott, mert a magyar győzelem egy percig sem forgott veszélyben.

A harmadik harmadot csak a szabályok miatt kellett lejátszani, mert az biztos volt, hogy a hollandok már csak kozmetikázni tudnak a vereségükön. A magyar csapat hozzáállására jellemző, hogy az utolsó előtti percben Palkovics úgy indult meg egy jól láthatóan utolérhetetlen korongra, mint ha a feljutás múlna rajta.

A közönség mindenesetre értékelte ezt a hozzáállást, hiszen a találkozó után, - amelyen Vas Mártont választották meg az est legjobb magyarjának, Kovács Csabát pedig a legnépszerűbbnek – percekig éltette a tiszteletkört korcsolyázó kedvenceit.

A további program:

április 18., hétfő:
Olaszország-Hollandia 3-2
Magyarország-Koreai Köztársaság 6-3
április 20., szerda:
Hollandia-Spanyolország 16 ó
Olaszország-Koreai Köztársaság 19:30 ó
április 22., péntek:

Hollandia-Koreai Köztársaság 16 ó
Magyarország-Spanyolország 19:30 ó
április 23., szombat:
Koreai Köztársaság-Spanyolország 16 ó
Magyarország-Olaszország 19:30 ó

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr542838442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása