MOL csapat Jégkorong Blog

Csapatbemutatót tartott a MOL Liga trónkövetelője

2013.07.06. 10:11 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

miskolc.jpgBemutatta 23 fős keretét a Miskolci Jegesmedvék jégkorong csapata. A Macik idén is nagy tervekkel vágnak neki a szezonnak, erről Egri István elnök beszélt. A keret összeállt, két kanadai érkezett, ám egy légiós-hely még kiadó, valamint jönnek még próbajátékosok is.

Egri István neve egyet jelent a miskolci jégkorongozással. A Macik elnöke reményei szerint az idei évadra is egy erős, bajnoki címre esélyes csapatot hozott össze. A klub első embere erről a miskolci csapat sajtótájékoztatóján beszélt, melynek keretében bemutatták az új szakmai stábot és a MOL Liga 2013/2014-es idényének keretét. Egri István ezen kívül egy fontos fejlesztésről is beszámolt, mégpedig a kettes számú jégpálya lefedéséről. A projekt, melynek köszönhetően újabb nagy lépést tesz előre a miskolci hoki, tavaszra valósulhat meg.

Miskolcon nem csak a vezetőség, de a szurkolók is lelkesek, ezt jelzi, hogy már több mint 400 bérletes jelezte, hogy meghosszabbítja az eddigi helyére vonatkozó foglalását.

Ami pedig a csapatot illeti, két kanadai játékossal bővült a Miskolc légióskerete. Curtis DeBruyn 24 éves hátvéd, az elmúlt négy évet a University of Alabama kanadai egyetemi csapatában töltötte abban a CIS ligában, amelyből korábban például Derek Ryan érkezett a Fehérvárhoz. Jó jel, hogy DeBruyn csapatkapitány is volt, a támadásokból is kiveszi részét. Tavaly a CHL-rájátszásban is bemutatkozott.

Jordan Knox 26 éves csatár, aki ugyanabból a ligából érkezik. A University of Prince Edward Islandben 120 mérkőzésen 110 pontot szerzett, ami nagyon jó mutató, bizakodásra ad okot a Miskolc-szurkolóknak. A beszámolók szerint Knox kiemelkedően korcsolyázik, edzői ezt, valamint a támadó harmadbeli agresszív, egyszerű játékát emelték ki. A szakemberek szerint a játékos a kanadai egyetemi liga 3 legjobb csatárának egyike. "Egy korábbi edzője szerint például: Jordan Knox igazi versenyzőtípus, remek góllövő, kitűnően korcsolyázik, és ha kinézett téged, hogy leütközzön, nagyon vigyázz" - áll a miskolciak közleményében.

A két kanadain kívül lesz még változás a miskolci keretben, a kapuba visszatért a 2010 decemberében viharos körülmények között távozó Duschek Dávid, aki az előző szezont az OB II.-es Debrecenben töltötte. Augusztusban még három próbajátékos is érkezik Miskolcra, a sorsukról az új vezetőedző Travis Young dönt majd. Egy idegenlégiós-hely még szabad, de a rajtig azt is betöltik.

Ami pedig az U-18-as keretet illeti, itt is vannak változások. Az EBEL-ben induló csapatot kanadai vezetőedző irányítja, Jim Fuyarchuk személyében. Az ausztrál állampolgársággal is rendelkező 50 éves szakember korábban minden korosztállyal dolgozott már, nagyon tapasztalt. Miskolcon ez évtől főállású kapusedző dolgozik. A 30 éves Jukka Kontsas Finnországból érkezik, és a felnőttek mellett az utánpótlás valamennyi korosztályánál segíti majd a kapusok fejlődését. Kontsas két éve a legjobb amerikai juniorligában, a USHL-ben is dolgozott egy évig. A Miskolcnál ez évben Bíró Ignác, Bíró Dénes, Kiss Zoltán, Láda Péter, Urbán Péter és a Debrecenből érkező Nagy Zoltán edzi az utánpótláscsapatokat.

A Miskolci Jegesmedvék 2013/14-es játékoskerete:

Kapusok: Duschek Dávid, Gyenes Dávid.

Hátvédek: Hegyi Ádám, Láda Balázs, Matt Boyle, Curtis DeBruyn, Orosz Szilveszter, Budai Roland, Vojtkó Mátyás, Üveges Gábor.

Csatárok: Szilágyi Levente, Vladimir Dubek, Juraj Faith, Jordan Knox, Rafaj Attila, Ritó László, Miskolczi Márk, Tóth Adrián, Popovics Patrik, Hajós Roland, Fliszár Zalán, Godó Dániel, Szeszák Martin.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr425393209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása