MOL csapat Jégkorong Blog

Döntőnek beillő elődöntő a jégkorong bajnokságban

2012.03.07. 12:35 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A hét második felében elkezdődik a jégkorong OB I elődöntőinek párharca. Az egyik ágon a Miskolci Jegesmedvék a Ferencvárossal, a másikon pedig a Dab.Docler a Sapa Fehérvár AV 19 együttesével mérkőzik a három győzelemig tartó párharcban.

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a Jegesmedvék és a Fradi összecsapása egy jó elődöntős párharc lehet, a másik ág azonban egy előrehozott döntőnek is beillik.

A Ferencváros a MOL Ligában összesen hétszer játszott a miskolciakkal, és az alapszakasz két hazai meccsét ugyan megnyerte, de a miskolci meccseit az alapszakaszban és a negyeddöntőben is elbukta. Ilyen előzmények után a papírforma borsodi továbbjutást ígér, hiszen a párharc Miskolcon kezdődik, és ha mindenki hozza a hazai meccseit, akkor Budaiék 3-2-vel juthatnak a döntőbe. 

A Jegesmedvék már el is kezdték a jegyek árusítását, és nem feledkeznek meg a nőnapról sem, ezért a március 8-i, csütörtöki meccset a hölgyek ingyen tekinthetik meg. Amennyiben a Jegesmedvék jutnak a fináléba, úgy ebben az idényben ez már a harmadik lenne nekik. A Mol Liga és a Magyar Kupa döntőjét egyaránt a Dunaújvárossal szemben bukták el.

Ezúttal azonban nem biztos, hogy a Dab. lesz az ellenfelük a döntőben. Az idén eddig két finálét is győztesen megvívó dunaújvárosiakra ugyanis az EBEL-ben egészen a negyeddöntőig jutó Sapa Fehérvár AV 19 vár.

Mondhatni, hogy két csalódott csapat párharca lesz az elődöntő, hiszen amíg a fehérváriak az osztrák első, addig az újvárosiak az osztrák második liga küzdelmeitől búcsúztak a múlt hét során. Amíg a Volánt a Ljubljana, addig a Doclert a címvédő Feldkirch verte ki. 

A Dab. eddig kilencvenhárom mérkőzést játszott a szezonban, ebből hatvannégy győzelmet aratott a rendes játékidőben, hétszer a hosszabbításban vitte dűlőre a meccset. A maradék huszonkét meccsen kikapott. A csapat négy sorozatban indult, melyből kettőt meg is nyert, így a bajnoki címmel igazán remek szezont zárna. Ehhez azonban először a legerősebb magyar csapatot kellene legyőznie.

A Volán számára is a negyeddöntő volt a végállomás, igaz egy szinttel feljebb. Pedig Palkovicsék Minden idők legjobb teljesítményét nyújtották a csapat ebben a szezonban, ahogy Ocskay Gábor, a klub szakosztály-igazgatója a jegkorong.blog.hu-nak mondta, az első 53 mérkőzésen minden várakozást felülmúlóan játszottak.  

Az elemzéssel megvárják a szezon végét, jelenleg csak a magyar bajnoki rájátszással foglalkoznak, hogy bebizonyítsák idehaza is, hogy Magyarország legjobb csapata a Sapa Fehérvár AV19. Amennyiben Fehárvárra kerül a bajnoki serleg, úgy zsinórban tízedik bajnoki címét nyerné a klub.

Az elődöntők párosítása és időpontjai: 

2012.03.08 csütörtök 18:15. Dab.Docler - Sapa Fehérvár AV19 Dunaújváros    

2012.03.08 csütörtök 18:30.  Miskolci JJSE - Ferencvárosi TC Miskolci Jégcsarnok      

2012.03.09 péntek      18:30.  Sapa Fehérvár AV19 - Dab.Docler Székesfehérvár           

2012.03.09 péntek      19:00.  Ferencvárosi TC - Miskolci JJSE Pesterzsébet        

2012.03.11 vasárnap  18:00.  Miskolci JJSE - Ferencvárosi TC Miskolci Jégcsarnok     

2012.03.11 vasárnap  18:15.  Dab.Docler - Sapa Fehérvár AV19 Dunaújváros   

2012.03.12 hétfő                    Ferencvárosi TC - Miskolci JJSE Pesterzsébet (ha kell)     

2012.03.12 hétfő                    Sapa Fehérvár AV19 - Dab.Docler Székesfehérvár (ha kell)

2012.03.14 szerda                  Dab.Docler - Sapa Fehérvár AV19 Dunaújváros (ha kell)

2012.03.14 szerda                  Miskolci JJSE - Ferencvárosi TC Miskolci Jégcsarnok (ha kell)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr314294850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása