MOL csapat Jégkorong Blog

Dunaújvárosi évbúcsúztató: 11 nap alatt 7 meccs

2012.01.05. 11:40 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Miközben az emberek többségénél karácsonykor halászlé-mákos bejgli, majd szilveszterkor a lencseleves-malacsült párharc volt terítéken, a jégkorong MOL Ligában igazi rangadókat játszottak. Az ünnepekkel teli elmúlt tíz napban akadt olyan csapat, amely hétszer is pályára lépett. 

Karácsony – azaz a szeretet ünnepe - előtt egy nappal igazán parázs hangulatú meccset játszott egymással a Miskolc és a Ferencváros. A szurkolók ugyan a mostanában oly népszerű macidobálással bemutatták milyen is az önzetlen szeretet, de ugyanez nem mondható el a játékosokról, akik összesen 108 perc kiállítást szedtek össze. 

A meccset végül az erőszakosabb és eredményesebb Jegesmedvék nyerték. Nem volt ennyire szoros a nap másik összecsapása, ahol a Dab. Docler könnyedén verte ötgólos különbséggel a SAPA Fehérvár AV 19 farmcsapatát. 

A négy csapatból háromnak rögtön karácsony után (december 27-én) is jelenése volt. A korábban örökrangadónak számító találkozón a Ferencváros 5-1-re verte az Újpestet, ezzel folytatta jó sorozatát, hiszen 2009 óta rendre legyőzi a Megyeri úton ősi riválisát. 

A nap slágermérkőzését Dunaújvárosban vívták, ahol a második helyen álló Dab.Docler a harmadik helyet elfoglaló Miskolci JJSE gárdáját fogadta. (Az Acélbikák egy nappal korábban is pályára léptek, hiszen a Nationalligában az éllovas ATSE Graz ellen játszottak, és szenvedtek 5-0- arányú vereséget.) 

Úgy tűnt, ezúttal könnyedén sikerül javítaniuk, hiszen az 52. percben már három góllal is vezettek, de alig két perccel később már csak egy gól volt az előnyük, és az utolsó percekben minden rutinjukra szükségük volt, hogy ezt az előnyt meg tudják tartani. A nap harmadik összecsapásán a Steaua hátrányból fordítva verte idegenben a Brassót.  

A dunaújvárosiaknak a folytatásban sem volt sok idejük pihenni, hiszen három nappal később két meccs is várt rájuk. Amíg az első csapat Dunaújvárosban Nationalliga-mérkőzést vívott, a farmcsapatnak Pesterzsébeten az FTC ellen volt jelenése. 

A meccs forgatókönyve hasonló volt a három nappal korábbi Dab. meccséhez, csak ezúttal az újvárosiaknak kellett szaladni az eredmény után. A Fradi ugyanis az 57. percben már 3-0-ra vezetett, de az 59. percben már csak egy gól volt az előnye. Ezt azonban sikerült megtartania és így a bajnokság során először legyőzte az Acélbikákat.  

A Miskolc és a Csíkszereda egyaránt könnyedén verte a Fehérvár és a Brassó együttesét. A 2012-es év is Dab. Docler meccsel kezdődött, ezúttal a Fejér megyei rivális SAPA Fehérvár AV 19 volt az ellenfél. Igaz csak nevében, hiszen Peterdiék az utolsó harmad parádés játékának köszönhetően 7-1-re győztek. 

Az újvárosiak január 3-án is jégre lépnek (Miskolcon), ami azt jelenti, hogy amíg mások a téli szabadságukat, pihenésüket töltötték, ők 11 nap alatt hét(!) meccset játszottak. A Mol Liga-csapatok hat-hét mérkőzést játszanak még a január 20-án véget érő alapszakaszban. Az alighanem már eldőlt, hogy az elődöntőbe egyenes ágon a HSC Csíkszereda és a Dab.Docler jut, a 3–6. helyért azonban még hatalmas harcok lehetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr883519674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása