MOL csapat Jégkorong Blog

Egyértelműen a feljutás a cél a jégkorong vb-n

2011.04.14. 23:50 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Megtartotta a vasárnap kezdődő divízió I-es világbajnokság előtti utolsó sajtótájékoztatóját a Magyar Jégkorong Szövetség. Ted Sator szövetségi kapitány sajtótájékoztatón elmondta, még nem döntött arra vonatkozóan, hogy a két kapus mellett 13 csatár és 7 hátvéd, vagy 12 támadó és nyolc védő kerüljön a 22-es keretbe.

Jelenleg két játékossal van több a keretben. Az összeállítás nagyban függ attól, hogy a nemrég honosított, jelenleg ágyéksérüléssel kezelt Sikorcin Ladislav vállalni tudja-e a játékot. A szakvezető szerint egyértelműen a feljutás a cél, mindenki ezt várja tőlük, és a csapat készen áll a feladatra.

 A jelentős NHL-es múlttal is rendelkező szakember szerint nem szabad abba a hibába esni, hogy csak az olaszok elleni meccs a fontos, mert a nyitónapon a hollandok, vagy másnap a dél-koreaiak se lesznek könnyű ellenfelek.

A budapesti tornán a japánok visszalépése után – az országukat sújtó természeti katasztrófa miatt maradnak távol – öt ország küzd a feljutásért illetve a kiesés elkerüléséért. A csoport győztese automatikusan résztvevője a jövő évi A-csoportos világbajnokságnak, mag az ötödik helyezett kiesik a divízió I-ből.

A magyar játékosokat a dicsőség mellett külön motiválhatja, hogy a válogatott egyedülálló premizálásban részesül feljutás esetén. Németh Miklós a hazai szövetség elnöke konkrét összeget nem mondott, de annyit elárult, a feljutásért négyszer annyi pénzt kapnak a játékosok, mint mondjuk a második helyért.

Sator kihangsúlyozta, hogy ezúttal minden poszton nagyobb volt a választási lehetősége, mint tavaly. Az utolsó előtti keretszűkítésnek ezúttal a kapus Bálizs Bence, a hátvéd Svasznek Bence és a csatár Fekete Dániel esett áldozatául.

A magyar csapat meccseire az összes belépő elfogyott, így azokon a találkozókon már garantált a telt ház. A spanyolok elleni, április 22-i találkozón jótékonysági akció keretében lehet majd plüssfigurákat dobálni a pályára. A szurkolóknak az első magyar gólt követően kell a pályára hajítaniuk a gyerekeknek szánt játékokat, amelyeket aztán szétosztanak a Bethesda Gyermekkórház, az Esze Tamás Gyermekotthon, valamint Budapest Főváros Önkormányzatának Templom utcai Gyermekotthona között.

A vb kísérő rendezvényeként a Papp László Sportaréna melletti Sport Agorán lesz hokis kiállítás magyar és tengerentúli, NHL-es relikviákból. A belépés ingyenes, a tárlatot szombaton 17 órakor René Fasel, a nemzetközi szövetség elnöke nyitja meg.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a magyar szövetség megalapította a Hírességek Csarnokát, amelynek első tagjai: Ancsin János, Jakabházy László, Kovács Csaba, Kovalcsik Péter, Mészöly András, id. Ocskay Gábor, Palla Antal, Pásztor György, Raffa György, Schell László és Zsitva Viktor.


A magyar csapat összeállítása:
Kapusok:
Szuper Levente (Arizona Sundogs), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV19)
Hátvédek:
Hegyi Ádám (Dab.Docler), Horváth András (Sapa Fehérvár AV19), Láda Balázs (Miskolci Jegesmedvék), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Sille Tamás (Vasas), Szélig Viktor (Briancon), Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV19)
Csatárok:
Bartalis István (Troja-Ljungby), Benk András (Sapa Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler)
Holéczy Roger (Sapa Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Laredo Bucks), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV19), Ladányi Balázs (Sapa Fehérvár AV19), Magosi Bálint (Dab.Docler), Nagy Gergő (Sapa Fehérvár AV19), Palkovics Krisztián (Sapa Fehérvár AV19), Sikorcin Ladislav (HSC Csíkszereda), Sofron István (Sapa Fehérvár AV19), Vas János (Tingsryd), Vas Márton (Sapa Fehérvár AV19)

A magyar válogatott mindig 19:30 órakor lép jégre a Papp László Sportarénában, és a szerdai játéknapon pihen, mert akkor játszott volna a tornától visszalépő japánokkal.


A teljes program:
április 17., vasárnap:
Olaszország-Spanyolország 16 ó
Magyarország-Hollandia 19:30 ó
április 18., hétfő:
Olaszország-Hollandia 16 ó
Magyarország-Koreai Köztársaság 19:30 ó
április 20., szerda:
Hollandia-Spanyolország 16 ó
Olaszország-Koreai Köztársaság 19:30 ó
április 22., péntek:

Hollandia-Koreai Köztársaság 16 ó
Magyarország-Spanyolország 19:30 ó
április 23., szombat:
Koreai Köztársaság-Spanyolország 16 ó
Magyarország-Olaszország 19:30 ó

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr92827253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása