MOL csapat Jégkorong Blog

Magasabb színvonal, több néző az idei MOL Ligában

2013.05.05. 13:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dab-csiksz.jpgMájusban rendezik az A-csoportos jégkorong világbajnokságot és az NHL-ben is zajlik a rájátszás, a hazai hoki szezon azonban a végéhez közeledik. Ugyan sokan már a jövő évet tervezik, a hazai szövetség honlapja egy kisebb visszatekintést tett, melyből mi is szemezgetünk.

A csapatok száma az előző évhez képest egyel csökkent, idén sajnos csak 7 induló volt a Ligában. A 2011/2012-es évad végén ugyan két együttes, a Steaua Bukarest és a Fehérvár farm csapata távozott a ligából, de érkezett a helyükre viszont Szlovákiából a HC Nové Zámky.

A mérkőzések száma a tavalyihoz képest nőtt, az alapszakaszban 168 meccset játszottak (2011/12-ben ez a szám 140 volt), a rájátszásban pedig a tavalyi 16 helyett 13-at. Az alapszakaszban valamennyi együttes nyolcszor csapott össze mindegyik riválisával, négyszer otthon, négyszer idegenben.

Az hamar eldőlt, hogy mely csapatok lesznek azok, melyek a rájátszásért küzdenek, és melyikek lesznek azok, melyek az idén is a túlélésért és esetleg egy-egy bravúrgyőzelem reményében lépnek jégre.

Az alapszakaszban ennek megfelelően voltak kiütéses győzelmek, az Újpest például a Dunaújvárostól és a Miskolctól is kapott 10 gólt hazai környezetben. De a Dab. az alapszakasz során annak a Csíkszeredának is tudott tíz gólt ütni, amellyel később a bajnoki döntőt játszotta. Szintén a HSC nevéhez fűződik az idei szezon legnagyobb arányú veresége is, a Miskolc tavaly októberben 14 gólt szerezve és mindössze egyet kapva verte a későbbi ezüstérmest.

A nézőszámok szerencsére emelkedtek a MOL Liga meccsein, hiszen amíg az előző idényben 97.643-an voltak kíváncsiak a meccsekre, ebben a szezonban 143.279 szurkoló látogatott ki a csarnokokba. Az átlagos nézőszám az alapszakaszban fordulónként 700 volt, ami 28%-os növekedést jelent, a rájátszásban pedig átlagban 1979-en szurkoltak élőben, ez majdnem 50%-al jobb, mint tavaly.

A televíziós közvetítések tekintetében is jelentősen fejlődött a liga. Közel 50 mérkőzést közvetített élőben a DIGI Sport Magyarországon, Romániával együtt pedig körülbelül 70 ez a szám. Emellett netes közvetítések is voltak, ebben idén is a Dab.Docler járt az élen. 

Kerey Péter, a MOL Liga elnöke az icehochey.hu-nak elmondta, a következő évben szeretné, ha a nézőszámok tovább növekednének, illetve egyik fő szempontnak nevezte meg a liga versenyképességét a régióban. A 2012/2013-as MOL Liga volt eddig a legkiemelkedőbb színvonalú, a csapatok között ebben teljes volt az egyetértés. A liga vezetése elmondta, jó döntés volt szakmai szempontból, hogy tavaly a HC Nové Zámky csapatát engedték csak csatlakozni. A liga szeretne bővülni létszámmal, de kizárólag a jelenlegi színvonal megtartásával.

Kerey szerint nagyon fontos a liga működésének a professzionalizálása, esetleges tisztújítások, a szerződések rendbe tétele. Fontos fejlődési területnek nevezte meg a marketinget, és egy saját honlapot a ligának. A szabályzatot is tökéletesítené a ligaelnök, illetve az infrastruktúra terén is szeretne előre mozdulni. Cél, hogy rövid időn belül a közép-európai játékosok számára a MOL Liga legyen az első választás.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr235281749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása