MOL csapat Jégkorong Blog

Ellenfeleink a jégkorong vb-n: két liftező, két ázsiai és a britek

2013.04.12. 12:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szuper2.jpgVasárnap kezdődik az idei év egyik legjelentősebb hazai sporteseménye az IIHF Divízio I/A jégkorong világbajnokság, melyen a magyar válogatott mellett Kazahsztán, Olaszország, Japán, Nagy-Britannia és dél-Korea szerepel.

A verseny hivatalos honlapja a jégkorongvb2013.hu segítségével bemutatjuk Ladányiék ellenfeleit. A csoport legnagyobb esélyese a kazah válogatott, amely a világranglistán ugyan Olaszországgal azonos pontszámmal, ám egy helyezéssel a talján válogatott mögött áll a sorban - így 17. a csapat. Szovjetunió szétesését követően az önállóvá váló állam a C-csoportból küzdötte fel magát öt év alatt a legjobbak közé - ám ott 1998-ban csak körbenézni tudott, újabb ötévnyi alacsonyabb osztályú tagság következett.

2008-ban a kazahok ugyan az osztrákok mögött végeztek Innsbruckban, de azóta „kéz a kézben” mozogtak az olaszokkal az A-csoportot illetően, hiszen 2009-ben és 2011-ben feljutás, 2010-ben és 2012-ben kiesés volt a sorsuk a legjobbak küzdelmében.

Bízzunk benne, hogy idén „elengedik egymást” és csak egyikük jut fel a legjobbak közé, míg a másik feljutó Magyarország lesz és utazhat 2014-ben Minszkbe az A-csoportos vb-re.

A már említett olasz válogatott 1992 és 2008 között három évet leszámítva a legmagasabb osztály tagja volt, ám 2008 óta folyamatosan liftezik az A-csoport és a Divízió I között. Páratlan években feljutnak (2011-ben éppen Budapesten), a párosokban pedig kiesnek.

Legutóbbi feljutásuk azóta is fájó emlék a magyar szurkolóknak, hiszen éppen a magyar válogatott előtt szerezték meg az akkor még egy feljutó helyet. Bízzunk benne, hogy ezúttal elmarad a már megszokott páratlan éves feljutásuk.

A japán jégkorong-válogatott a világranglista 22. helyezettje - ezzel a csoportból papíron pedig csak Dél-Koreát előzi meg. A felkelő nap országának válogatottjával az utóbbi időben igen gyakran szerepel egy világbajnoki csoportban a magyar válogatott - Sapporoban éppen Japán vendégeként jutott fel az A-csoportba az Ocskay Gábor-Palkovics Krisztián fémjelezte alakulat.

A ljubljanai világbajnokságon is egy csoportban szerepelt a két csapat, akkor a magyarok nyertek. A két együttes a vb előtti utolsó meccsét is egymással játszotta és ezen a magyar együttes meggyőző játékkal 7-0-s győzelmet aratott.

A britek a világranglista 21. helyezettjei, amivel megelőzik a két ázsiai országot is. Egyébként is érdemes rájuk figyelni, hiszen Nikkoban éppen az említett két országot (és Romániát) utasították maguk mögé a 2012. novemberi olimpiai előselejtezőn, ezzel megadva az alaphangot a világbajnoki találkozójukhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr495218188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása