MOL csapat Jégkorong Blog

Az új kapitánynál az első két hely a cél a divízió I-es vb-n

2013.02.07. 14:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

jégkorong válogatott.jpgRich Chernomaz a jégkorong-válogatott nemrégiben kinevezett új szövetségi kapitánya nem kertelt, nem udvariaskodott, hanem egyből a közepébe vágva elmondta, a világelitbe jutást jelentő első vagy második hely megszerzését tűzte ki célul az áprilisi, budapesti divízió I-es világbajnokságra.

A kanadai szakember a csütörtökön kezdődő tychyi felkészülési tornán mutatkozik be a magyar kispadon, és azért, hogy minél több játékossal ismerkedhessen meg, csaknem negyventagú kerettel dolgozott együtt a napokban. Az utazók listáját kedd este teszi közzé.

"Az idősebb játékosok lassan-lassan kiöregszenek. A fiatalok hozzák a sebességet, az energiát, természetes, hogy néha hibáznak, de a mostani lengyelországi torna nekik remek lehetőség a tapasztalatszerzésre. Eddig mindenki nagyon jó benyomást tett rám" - mondta Chernomaz az elutazás előtti budapesti sajtótájékoztatón.

A korábban Németországban is komoly sikereket elérő szakember elmondta, számára a csapat teljesítménye mindennél előrébb való, ezért olyanokra számít majd a vb-n, akikkel például az olasz vagy a kazah válogatott legyőzhető.

Chernomaz a divízió I-es vb-n Glen Williamsonnal, a magyar utánpótlás-válogatottak szakmai felügyelőjével, valamint a nemzeti együttest a legutóbbi válogatott eseményen vezető Diego Scandellával dolgozik majd együtt. Ideiglenesen Tom Schlegel kapusedző is a csapat mellett tevékenykedik, az azonban még nem dőlt el, hogy a vb-n is számíthatnak-e rá.

A világbajnoki bronzéremmel is büszkélkedhető, korábban a Colorado Rockies, a New Jersey Devils és a Calgary Flames együttesében is megforduló szakember korábban elmondta, elképzelhető hogy nála nem úgy mennek majd a dolgok, ahogy eddig megszokták. Meg akarja nézni a fiatalabbakat is, hogy milyen messze vannak még, illetve, hogy vannak-e már olyanok, akik harcolhatnak pozíciókért.

Ez most még csak a kezdet lesz, most először el kell érnünk, hogy a csapat ugyanabba az irányba nézzen, méghozzá előre. Együtt, csapatként kell játszaniuk, meg kell tanulniuk egy szisztémát, amit tanítok, és kemény munkával el tudjuk érni a céljainkat” – mondta  ahzai szövetség honlapján.

A lengyelországi torna után visszamegy még Münchenbe, a feleségével elmegy egy hétre nyaralni, majd folytatódik a kemény munka, márciusban érkezik vissza Magyarországra.

Szélig Viktor a válogatott csapatkapitánya a sajtótájékoztatón elmondta, a fiatalokkal együtt eredménykényszerben vannak, ilyen teher alatt kell a válogatottat összegyúrni. A csapat szerda hajnalban utazik el repülővel Tychybe. Másnap Románia, majd a Koreai Köztársaság, végül pedig a házigazda Lengyelország válogatottja ellen lép jégre.

A tychyi torna programja:
csütörtök:
16.00: Magyarország-Románia
19.30: Lengyelország-Koreai Köztársaság
péntek:
16.00: Magyarország-Koreai Köztársaság
19.30: Lengyelország-Románia
szombat:
14.30: Koreai Köztársaság-Románia
18.00: Lengyelország-Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr175067500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása