MOL csapat Jégkorong Blog

A MOL Liga listavezetője jövőre már az EBEL-ben bizonyítana

2013.01.27. 15:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dabdocler.jpgA Dab.Docler jégkorongcsapata jelenleg magabiztosan vezeti a MOL Ligát, és a kiírás elsőszámú esélyese, ami idén egyet jelent a magyar bajnoki címmel is. Az újvárosiaknak azonban ennél is komolyabb terveik vannak, és ha ezek létrejönnek, elképzelhető, hogy jövőre már nem a magyar bajnoki címért küzdenek.

A Dab. ugyanis beadta jelentkezését a 2013/2014-es EBEL-szezonra, így ha azt elfogadják, jövőre már két magyar együttes szerepelne az osztrák bajnokságban, így elképzelhető lenne egy Dab. Docler-Alba Volán rangadó is.

Ugyanakkor komoly feltételei vannak, hogy az osztrák bázisú liga felvegye tagjai közé a Dunaújvárost. A legfontosabb, hogy a csapatnak Budapestre kellene költöznie. Az osztrák liga urai ugyanis egyértelműen az újvárosiak tudomására hozta, nem tudják elképzelni olyan csapat csatlakozását a ligához, amely nem rendelkezik legalább egymilliós lakossággal.

Azari Zsolt az újvárosiak ügyvezetője ugyanakkor korábban megígérte, hogy nem marad hoki nélkül a város, így nem elképzelhetetlen, hogy a farmcsapat maradna és játszana tovább a MOL Ligában.

A felvételről májusban dönthet az EBEL és a tervek szerint a mintegy 2000 férőhelyes Jégpalotában játszanák a hazai mérkőzéseiket Galaniszék. Azari a do.hu-nak elmondta, még csak az út elején járnak, de ahhoz, hogy szerepelhessenek, egy soklépcsős folyamaton kell átmenniük, melynek eddig körülbelül három-négy lépcsőfokát ugrották át.

A MOL Liga címvédője már több, jelenlegi EBEL-klubbal felvette a kapcsolatot, s a tervek szerint az összes együtteshez ellátogatnak azért, hogy meggyőzzék őket arról, hogy jól járnának együttesünk EBEL-indulásával. Azari beszámolója alapján ahol eddig járt, mindenütt pozitívan fogadták az ötletet.

A dunaújvárosi szurkolókat leginkább az foglalkoztathatja, mi lesz a városi felnőtt jégkorong sorsa a DAB csapatának esetleges Budapestre költözésével. Az ügyvezető igyekezett mindenkit megnyugtatni azzal, elmondta, szó sincs a dunaújvárosi felnőtt jégkorong megszüntetéséről, ám az is igaz, hogy változna a MOL-csapat prioritása.

Úgy véli, a tavalyi Nationalliga-szereplés alkalmával már bebizonyították, működőképes az ötlet, miszerint a topcsapat mellett egy farmcsapatot is működtetnek. Ez utóbbi tagjainak jelentős motivációt jelenthet, hogy van miért küzdeni és a „házon belül” lehetőségük nyílik előrébb lépniük.

Az biztos, hogy az esetleges EBEL-indulásuk sok változást hozna, de ahogy eddig, úgy továbbra is azért dolgoznak, hogy játékosaik, valamint a klub is előrébb lépjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-jegkorong.blog.hu/api/trackback/id/tr905046511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása